Wat kan ik met deze ingredienten?
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Je kan het wel invriezen Miertje.
Verder vind ik het lekker om er saucijnebroodjes van te maken. Of gehakt en dan iets gehaktigs. Gevulde koolbaderen ofzo.
Ik spoel die uit een pot meestal wel af want ik vind het te kruidig.
Ik maak het ook meestal zelf de laatste tijd...vééééél lekkerder!
Verder vind ik het lekker om er saucijnebroodjes van te maken. Of gehakt en dan iets gehaktigs. Gevulde koolbaderen ofzo.
Ik spoel die uit een pot meestal wel af want ik vind het te kruidig.
Ik maak het ook meestal zelf de laatste tijd...vééééél lekkerder!
Als er iemand op je pist, dan is het vast een veganist.
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Aha, invriezen, dat is handig. En saucijzenbroodjes, wat een goed idee!! Heb net gegeten maar krijg alweer trek 

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik had zo'n zak seitanfix besteld bij Veggiedeli..
maar nu? Wat kan ik hiermee?
Ik had op Martine d'r site die seitan worst, maar daar zie ik dat niet als ingrediënt staan.
Of is dit zakje de gluten??
maar nu? Wat kan ik hiermee?
Ik had op Martine d'r site die seitan worst, maar daar zie ik dat niet als ingrediënt staan.
Of is dit zakje de gluten??
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ja, seitan fix is tarwegluten poeder. Ik heb gehoord dat het minder water opneemt dan sommige andere merken tarwegluten, dus misschien het water uit het recept geleidelijk toevoegen, zodat het deeg niet per ongeluk te nat wordt.
Ik maak inderdaad graag worstjes met tarwegluten en deze kikkererwtenburgers zijn ook heel lekker en makkelijk te maken.
Ik maak inderdaad graag worstjes met tarwegluten en deze kikkererwtenburgers zijn ook heel lekker en makkelijk te maken.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Mooi ben ze allebei aan het maken nu, ben benieuwd!
Edit:
Hmmm ok ze zijn goed gelukt, de kikkererwtenburgers zijn erg lekker.
Ik vind de worst niet zo eigenlijk. Er zit weinig smaak aan sowieso en ik vind het een beetje ... apart...
Maar de kikkererwtenburgers zijn echt
Edit:
Hmmm ok ze zijn goed gelukt, de kikkererwtenburgers zijn erg lekker.
Ik vind de worst niet zo eigenlijk. Er zit weinig smaak aan sowieso en ik vind het een beetje ... apart...
Maar de kikkererwtenburgers zijn echt

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Fijn dat de burgers lekker zijn! Ik ben wel benieuwd wat is er ... apart ... is aan de worst? Als je de Italiaanse worstjes hebt gemaakt kan ik me voorstellen dat je vindt dat er te weinig smaak aan zit, die zijn inderdaad nogal mild gekruid. 'Mijn' pepperoni daarentegen brandt zo je bek uit. Je kunt de worstjes dus net zo mild of pittig kruiden als je zelf lekker vindt.MBVegan31 schreef:Ik vind de worst niet zo eigenlijk. Er zit weinig smaak aan sowieso en ik vind het een beetje ... apart...
Maar de kikkererwtenburgers zijn echt
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
http://vegetus.nl/seitan-pepperoni/
Deze heb ik gemaakt, nee vind ze echt niet pittig, ik vind ze echt vrij neutraal smaken. Zit wel iets een smaakje aan, maar met hoe pittig ik normaal eet
Ik had enkel geen venkelzaad/anijszaad dus dat kan toch niet de reden zijn?
En apart. ik vind de structuur wat... ja weet niet goed het te omschrijven, ik vind ze wat taai/klef/sponzig?. Misschien dat m'n deeg dan niet helemaal goed is?
Deze heb ik gemaakt, nee vind ze echt niet pittig, ik vind ze echt vrij neutraal smaken. Zit wel iets een smaakje aan, maar met hoe pittig ik normaal eet

En apart. ik vind de structuur wat... ja weet niet goed het te omschrijven, ik vind ze wat taai/klef/sponzig?. Misschien dat m'n deeg dan niet helemaal goed is?
Laatst gewijzigd door MBVegan31 op ma jul 22, 2013 13:34, 1 keer totaal gewijzigd.
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Wow, dan hou je écht van pittig eten! Dat venkelzaad is wel lekker, maar maakt inderdaad niet zo veel uit. Die rare textuur zou inderdaad aan de Seitan Fix kunnen liggen. Mijn worstjes zijn wel eens een beetje taai, maar eigenlijk nooit klef. Misschien proberen nog wat langer te stomen?
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
-
- Berichten: 1030
- Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Provincie Groningen
- Contacteer:
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Volgens mij ligt het ook erg aan de kracht van de kruiden. Ik heb bv diverse chilipoeders gehad. Bij de een moest ik maar een heel klein beetje gebruiken, bij een ander moest ik het verdubbelen dan het recept aangeeft.
Inmiddels maak ik de seitan pepperoni die wij maken ook kruidiger dan we in eerste instantie deden. Je gaat ook steeds wat meer experimenteren om te kijken wat lekker is.
Inmiddels maak ik de seitan pepperoni die wij maken ook kruidiger dan we in eerste instantie deden. Je gaat ook steeds wat meer experimenteren om te kijken wat lekker is.
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Het kan ook nog uitmaken hoe groot je lepels zijn. Ik gebruik Amerikaanse lepelmaatjes, en die zijn wel wat groter dan de gemiddelde Hollandse theelepel.Dani schreef:Volgens mij ligt het ook erg aan de kracht van de kruiden. Ik heb bv diverse chilipoeders gehad. Bij de een moest ik maar een heel klein beetje gebruiken, bij een ander moest ik het verdubbelen dan het recept aangeeft.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Wie heeft er ervaring met een lekker recept voor vegaburgers?
Had gister kikkererwtburgers gemaakt maar deze waren mislukt
Ik heb sowieso kikkererwten, linzen, bruine bonen, quinoa, erwten en rijst op voorraad!
Had gister kikkererwtburgers gemaakt maar deze waren mislukt

Ik heb sowieso kikkererwten, linzen, bruine bonen, quinoa, erwten en rijst op voorraad!

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Vegantastic heeft -dacht ik- een lekker recept voor bietenburgers, en ik heb ergens op dit forum ook de aubergineburgers met sojabrokjes voorbij zien komen (en uiteraard kan ik die niet vinden op dit moment <= iets met computers, netwerkschijven, en aaargh windows)
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Aah jammer! toch bedankt. Ga zelf wel even zoeken hierzo danjet schreef:Vegantastic heeft -dacht ik- een lekker recept voor bietenburgers, en ik heb ergens op dit forum ook de aubergineburgers met sojabrokjes voorbij zien komen (en uiteraard kan ik die niet vinden op dit moment <= iets met computers, netwerkschijven, en aaargh windows)

-
- Berichten: 2759
- Lid geworden op: zo jul 01, 2007 15:20
- Leefwijze: part-time veganist
- Locatie: Utrecht
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik heb geen idee wat jij lekker vindt, maar ik vind zelf deze beanballs (gewoon plat maken, dan zijn het burgers) en kikkererwtmaisburgers wel lekker en niet moeilijk.Wortel schreef:Wie heeft er ervaring met een lekker recept voor vegaburgers?
- Annikka-Ayla
- Berichten: 1422
- Lid geworden op: do feb 28, 2008 12:10
- Leefwijze: flexanist
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
De 'better burgers' van Jo Stepaniak waren hier altijd een succes. Wel wat peper en meer zout toevoegen.
Ik werk nu op een IPad en weet ff niet hoe ik de link moet plaatsen, maar als je googled vind je hem meteen.
Ik werk nu op een IPad en weet ff niet hoe ik de link moet plaatsen, maar als je googled vind je hem meteen.
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik heb hier kikkererwtenmeel liggen.
Kan ik daar pannekoekjes of zo van bakken? Of... gebruiken in een brood? Of...
Verder heb ik ook hennepzaad, van die bolletjes, ongemalen.
Kan ik daar pannekoekjes of zo van bakken? Of... gebruiken in een brood? Of...
Verder heb ik ook hennepzaad, van die bolletjes, ongemalen.
Plantaardig eten is makkelijker dan je denkt!
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ja zekers, dat kanAnAnAN schreef:Ik heb hier kikkererwtenmeel liggen.
Kan ik daar pannekoekjes of zo van bakken? Of... gebruiken in een brood? Of...
Verder heb ik ook hennepzaad, van die bolletjes, ongemalen.

http://www.veganricha.com/2013/05/chick ... -with.html
http://www.domesticsluttery.com/2012/11 ... flour.html
Kan je uiteraard een eigen variatie op maken!
Thanks voor de burgerrecepten!
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik heb al meerdere keren geprobeerd vegan burgers te maken, met verschillende recepten, meestal op basis van bonen, en bijvoorbeeld zoete aardappel. Het prutje maken lukt wel, maar daarna er een burger van vormen die niet uit elkaar valt, of die niet overal aan blijft plakken lukt niet. Zelfs als ik hem even in de oven doe, of invries, blijft het gewoon een 'prutje' dat absoluut niet doorkan als burger..
Ik ga jullie recepten eens bekijken!

Lieve Nugget! <3
Clover
Clover
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Dat heb ik dus meestal ook! Super vervelendBrchj schreef:Ik heb al meerdere keren geprobeerd vegan burgers te maken, met verschillende recepten, meestal op basis van bonen, en bijvoorbeeld zoete aardappel. Het prutje maken lukt wel, maar daarna er een burger van vormen die niet uit elkaar valt, of die niet overal aan blijft plakken lukt niet. Zelfs als ik hem even in de oven doe, of invries, blijft het gewoon een 'prutje' dat absoluut niet doorkan als burger..Ik ga jullie recepten eens bekijken!

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik heb het pas gedaan met kidneybonen + een hoop andere smaakmakers etc. In de foodprocessor, het was zo gehakt-like dat ik er van schrokBrchj schreef:Ik heb al meerdere keren geprobeerd vegan burgers te maken, met verschillende recepten, meestal op basis van bonen, en bijvoorbeeld zoete aardappel. Het prutje maken lukt wel, maar daarna er een burger van vormen die niet uit elkaar valt, of die niet overal aan blijft plakken lukt niet. Zelfs als ik hem even in de oven doe, of invries, blijft het gewoon een 'prutje' dat absoluut niet doorkan als burger..Ik ga jullie recepten eens bekijken!

Verder, bedankt voor de kikkererwtenmeel ideeen, die met garam masala lijkt me lekker!!
Plantaardig eten is makkelijker dan je denkt!