Wat eten we vandaag?

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Morality, Martine

Plaats reactie
Gebruikersavatar
xmarloesx
Berichten: 565
Lid geworden op: zo aug 15, 2004 21:52
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door xmarloesx »

* HiPpY * schreef:
xmarloesx schreef:
* HiPpY * schreef:gister ongeveer 25 samosa's gebakken voor de groep waarmee ik van de zomer naar India zal gaan. Vielen erg in de smaak en het is ontzettend leuk en verbazend makkelijk om te doen! Ik heb helaas geen foto kunnen maken, maar er komt binnenkort vast wel weer een gelegenheid om ze te maken :D

wat stop jij er als vulling allemaal in?
Ik had dit keer een halve kleine bloemkool, schaaltje erwtjes(diepvries), een wortel, een aubergine ui en knoflook en nog een aardappeltje of 3. alles fijn gesneden en gekookt tot het zacht genoeg was, toen heel licht geprakt. (en kruiden erbij natuurlijk)
de volgende keer wil ik het toch met pompoen oid proberen en niet met iets kolerigs, was wel lekker, maar denk dat t'lekkerder is met pompoen of zoete aardappel. en pittigere kruiden!

well it sounds good :) Ik vind champions er lekker bij en op het laatste moment wat taugé toevoegen is ook erg lekker

Gebruikersavatar
xmarloesx
Berichten: 565
Lid geworden op: zo aug 15, 2004 21:52
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door xmarloesx »

melancholy schreef: M'n vitamine B12 zuigtabletten zijn ook wel erg lekker trouwens, zou het bijna jammer gaan vinden dat je d'r aan 1 per dag wel genoeg hebt.
haha heb jij ook van Orthica B12 zuigtabletten,volgens mij moet t kersen smaak voorstellen??

ingenting
Berichten: 1120
Lid geworden op: zo sep 11, 2005 16:05

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door ingenting »

Vanochtend:
Bananen ijs met gemalen amandelen erdoor
so amazing.

Lunch:
Linzen (indiaas geinspireerd recept) + paratha's

Chococlate chip koekjes:P

Avondeten:
Te sneu maar heb geen zin om echt te koken:
Kersetomaatjes (kers? kersen?)
Mais
Fruit cup (apple/perzik)
enn mss. zilvervlies rijst met soja saus of nog meer paratha's.
La maquereau des petits g?teaux (h)

Apraxia
Berichten: 1173
Lid geworden op: do nov 21, 2002 14:03
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Apraxia »

Geroerbakte witlof met rode ui, sojagehakt, ananas en gekookte aardappeltjes in de schil.
Als er iemand op je pist, dan is het vast een veganist.

Bowlertje
Berichten: 139
Lid geworden op: za dec 15, 2007 9:54
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Bowlertje »

Pannenkoeken met appel en jam :hungry2:

Apraxia
Berichten: 1173
Lid geworden op: do nov 21, 2002 14:03
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Apraxia »

Bij een rauw cursus: lasagne, appeltaart, bananen/frambozenijs, lijnzaadcrackers met zongedroogde tomaatjes en nog heel veel tussendoor hapjes zoals vage zaadjes uit een vaag land.
Als er iemand op je pist, dan is het vast een veganist.

ingenting
Berichten: 1120
Lid geworden op: zo sep 11, 2005 16:05

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door ingenting »

Vanavond Masala Dosa + Brinjal en mss. een of andere vage zelf bedachte appel chutney.

HELL YES!
Ik mis Sri Lanka:(
La maquereau des petits g?teaux (h)

Apraxia
Berichten: 1173
Lid geworden op: do nov 21, 2002 14:03
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Apraxia »

Voor een vrienden dinnerpartijtje maak ik:
- auberginecurry,
- ananascurry,
- champignoncurry,
- indiaas gekruide kikkererwten,
- spinazie met aardappel (soort palak paneer)
- naan,
- twee soorten chutney (uit een potje van de xenos ga niet alles zelf maken vandaag ;)),
- kerrie aardappeltjes,
- basmatirijst

Toe twee soorten cupcakes met twee soorten toppings.
Als er iemand op je pist, dan is het vast een veganist.

Gebruikersavatar
Bonnie
Berichten: 1578
Lid geworden op: vr mei 18, 2007 21:55
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Bonnie »

Vandaag: Pizza calzone! of in ieder geval een poging tot.

http://farm4.static.flickr.com/3122/239 ... 87baaf.jpg

Bowlertje
Berichten: 139
Lid geworden op: za dec 15, 2007 9:54
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Bowlertje »

Bonnie schreef:Vandaag: Pizza calzone! of in ieder geval een poging tot.

http://farm4.static.flickr.com/3122/239 ... 87baaf.jpg" target="_blank
Ziet er lekker uit! :D Doe je daar gewone pizza-ingrediënten in of maak je er een soort van sausje van? :oops: :)

Gebruikersavatar
Bonnie
Berichten: 1578
Lid geworden op: vr mei 18, 2007 21:55
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Bonnie »

Volgens mij is gewoon een tomatensaus met groenten zoals op een normale pizza ook heel lekker :) ik deed ook maar wat, eigenlijk. x) maar nu wilde ik iets dat een beetje leek op een champignonragout die ik een keer in een restaurant op had, dus ik heb dit recept gebruikt, maar dan met verschillende soorten paddestoelen, minder vocht, minder rijstmeel en geen bouillonblokje of nootmuskaat. Die laatste twee hadden het denk ik wel lekkerder gemaakt, maar wilde een beetje opschieten :mrgreen: nouja, was wel lekker!

edit: oh, en er zit courgette door!

Bowlertje
Berichten: 139
Lid geworden op: za dec 15, 2007 9:54
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Bowlertje »

Bonnie schreef:Volgens mij is gewoon een tomatensaus met groenten zoals op een normale pizza ook heel lekker :) ik deed ook maar wat, eigenlijk. x) maar nu wilde ik iets dat een beetje leek op een champignonragout die ik een keer in een restaurant op had, dus ik heb dit recept gebruikt, maar dan met verschillende soorten paddestoelen, minder vocht, minder rijstmeel en geen bouillonblokje of nootmuskaat. Die laatste twee hadden het denk ik wel lekkerder gemaakt, maar wilde een beetje opschieten :mrgreen: nouja, was wel lekker!

edit: oh, en er zit courgette door!
Bedankt! Vrijdag een keertje maken. :)

Ga vanavond bonenburgers eten, denk ik.

LouLou
Berichten: 79
Lid geworden op: ma apr 07, 2008 10:10
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door LouLou »

IK ga vanavond Tjap Tjoi maken, ''bajesbami'' en tofusate lekker:D
In de Tjap Tjoi zit paksoi, ui en wortel. Bajesbami maak je door gebroken spaghetti te koken en er dan een pakje groentensoeppoeder doorheen te roeren, echt sloebereten maar wel lekker:). En de lekkerste pindasuas maak je zelf door in een pannetje met een dikke bodem uitjes te bakken, en dan sambal en ketjap naar smaak, en dan pindakaas. Maar maak ook eens satesaus van amandelen, cashewnoten of doe er rozijnen en dadels doorheen, of hele noten. Doet het ook goed bij vleesetende holbewoners!

Gebruikersavatar
xmarloesx
Berichten: 565
Lid geworden op: zo aug 15, 2004 21:52
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door xmarloesx »

Tjap Tjoi is lekker :) in het kook boekje van Ben Klok staat ook een recept om vegan Fu yung hai te maken, heeft iemand deze al geprobeerd?

Ik heb vandaag lasagne gegeten ^.^

Anna
Berichten: 494
Lid geworden op: vr feb 03, 2006 9:15

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Anna »

vandaag: curry, met basmati rijst, dal, raita van pepermunt en walnoten, uien-chutney en dadels.

morgen: koude aardappel-bieten salade

ingenting
Berichten: 1120
Lid geworden op: zo sep 11, 2005 16:05

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door ingenting »

hmm
Ik ga vandaag ook een salade met bietjes maken ^_^
Weet nog niet hoe though, maar waarschijnlijk mosterd/azijn/olie dressing.
La maquereau des petits g?teaux (h)

Gebruikersavatar
jet
Moderator
Berichten: 3881
Lid geworden op: vr jun 08, 2007 21:52
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door jet »

nou ja, eigenlijk niet vandaag, maar afgelopen zondag, en geinspireerd door een weekje italie:
risotto met aubergine uit de oven.
ik had een melanzane viola (zo'n ronde aubergine) meegenomen uit Italie, maar met een gewone wil het denk ik ook wel.
Aubergine in plakjes snijden, bestrooien met zout en uit laten 'lekken'
uitje fruiten, tomaatjes zonder vel, en verse basilicum en peterselie erbij, verwarmen tot het prut is en dan laten staan om de kruiden te laten intrekken
uitje fruiten, risottorijst (die van mij kwam uit Italie zelf) glazig bakken en een kleine hoeveelheid water/bouillon erbij.
Kruiden bij rijst in, scheutje witte wijn (ipv de ansjovis die de italianen er vaak bij gooien) of scheutje wijnazijn/balsamico, en vocht blijven toevoegen tot rijst gaar en alle vocht verdampt (een redelijke verhouding is 200 ml vocht op 100g rijst).
Ondertussen aubergine plakjes afspoelen en bakken of grillen
In een ovenschaal plakjes aubergine op bodem, rijst erover, saus erover, nieuwe laag
Als laatste laag bijvoorbeeld vegan kaas (bv Redwood) of een vegan bechamelsausje (olie, schepje rijstmeel, scheut water, gistvlokken, kruidenzout) die niet te waterig is.
Ongeveer half uurtje in de oven (naar eigen inzicht, want in principe is alles al gaar), en smullen maar!
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.

Apraxia
Berichten: 1173
Lid geworden op: do nov 21, 2002 14:03
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Apraxia »

Groentetaart ala verschillende recepten door elkaar + eigen inzicht met een bodem van meel en havermout en een top van filodeeg wat goed was tot Mei 2005 maar nog goed rook/zag en voelde 8)
Salade met tomaat, aardbei en pitjes met een dressing van olijfolie, mosterd, fruitazijn, snippers gedroogde olijf + tomaat en ahornsiroop.
Als er iemand op je pist, dan is het vast een veganist.

Gebruikersavatar
Bonnie
Berichten: 1578
Lid geworden op: vr mei 18, 2007 21:55
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Bonnie »

Tempeh Wingz!:D (Don't Eat Off the Sidewalk)
met, minder interessant, spinazie + sesamzaad en aardappel

Shantisabine
Berichten: 1327
Lid geworden op: di mar 28, 2006 18:18

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Shantisabine »

Ik zag gister het 'tomaat en ui in oven'-gebeuren bij 'Keukentips' en heb dat meteen maar uitgeprobeerd.
In een ovenschaal: twee paprika's, zooi tomaatjes, twee uien en knoflook met wat olie in de oven (eerst 180 graden, daarna 220 omdat het stokbrood erbij kwam). Tempeh gemarineerd in soyasaus, zonnebloemolie en flink wat sesamolie, die plakjes lekker knapperig gebakken in de koekenpan. Stokbrood afbakken, daarin de tempeh+geroosterde groente. Was lekker en simpel.

Plaats reactie