Wat eten we vandaag?

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Morality, Martine

Plaats reactie
Gast

Bericht door Gast »

Mini-krieltjes met veel zout en spinazie

Starsurprise
Berichten: 673
Lid geworden op: zo jun 05, 2005 13:56
Leefwijze: flexanist

Bericht door Starsurprise »

Die ongezonde eter ben ik dus

Starsurprise
Berichten: 673
Lid geworden op: zo jun 05, 2005 13:56
Leefwijze: flexanist

Bericht door Starsurprise »

Groentesoep met heel veel vermicelli, lekker dik :P

Wildflower
Berichten: 141
Lid geworden op: za jan 21, 2006 14:28
Leefwijze: part-time veganist

Wat eten we vandaag?

Bericht door Wildflower »

Vegan falafelballetjes (met dadels en rozijnen; uit de natuurwinkel) met volkoren-pitabroodjes (ook natuurwinkel), ijsbergsla en komkommer/paprika/ui salade. Was de eerste keer dat ik die balletjes heb geprobeerd: waren heerlijk! :D

KropotSkin

Bericht door KropotSkin »

loempiatjes van filo-deeg gevuld met tofu en sprezieboontjes, indische sla met sla (goh..)pindakaas, tofu,boontjes, knoflook en sojasaus en witte rijst.

Arwen
Berichten: 92
Lid geworden op: zo apr 03, 2005 23:09
Leefwijze: flexanist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Arwen »

Wildflower schreef:Vegan falafelballetjes (met dadels en rozijnen; uit de natuurwinkel)
Heb ik dus ook gegeten vandaag (errug lekker!!!), maar ik vond wel iets raars op de ingredi?ntenlijst. Er zit namelijk melkzuur in, maar er staat wel een keer of drie keer uitdrukkelijk vermeld dat ze geschikt zijn voor veganisten. Kan melkzuur ook veganistisch zijn? Het gaat om 'tamruc-falafel' van 'florentin' en ik heb ze gewoon bij de Natuurwinkel gekocht.

Verder on-topic: heerlijk gegeten vandaag; broccolisoep met zongedroogde tomaatjes, vegan (?) falafelballetjes (met dadels en rozijn; uit de natuurwinkel), appelmoes, halve komkommer voor te snacken erbij.

Vegantastic
Site Admin
Berichten: 8198
Lid geworden op: ma feb 10, 2003 13:19
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Bericht door Vegantastic »

melkzuur.. het is een beetje verwarrende naam.. maar dat heeft te maken met waar het ontdekt was oid. Iig kan het dus veganistisch zijn :)

Arwen
Berichten: 92
Lid geworden op: zo apr 03, 2005 23:09
Leefwijze: flexanist

Bericht door Arwen »

Dank je wel, dat verheldert een heleboel.

-gebruikergewist-

Bericht door -gebruikergewist- »

Melkzuur is een chemische verbinding die onstaat bij vergisting van bepaalde bacteri?n. Hier komen ook de 'verzuurde benen' vandaan. Maar ook bijvoorbeeld zuurkool krijgt door melkzuurbacterie?n zijn zure smaak. De benaming zegt in dit geval dus net zo min iets over de herkomst als bijvoorbeeld de voedingsstof eiwit.

Gebruikersavatar
Kirsty xvx
Berichten: 1999
Lid geworden op: ma jun 20, 2005 9:10
Leefwijze: veganist

Bericht door Kirsty xvx »

Ik heb gewoon GEEN honger met dit weer... iig niet in warm voer.
Put a ribbon round my neck and call me a libertine
I will sing you songs of dreams I used to dream
I will sail away on seas of silver and gold
Until I reach my home

fiepje
Berichten: 63
Lid geworden op: ma okt 24, 2005 21:45

Bericht door fiepje »

Daar had mn moeder ook al last van (we leven hier thuis al weken op brood en groente, voel me bijna rauwtari?r (soort van dan))

Maar ik zou in deze situatie ook onmogelijk stampot oid naar binnen kunnen werken....

Arwen
Berichten: 92
Lid geworden op: zo apr 03, 2005 23:09
Leefwijze: flexanist

Bericht door Arwen »

Ik eet met dit weer vooral veel salades en af en toe een soepje. Verder merk ik dat de mediterrane keuken meestal wel goed weg te werken is: pasta, gegrilde groenten (aubergine, courgette, paprika).
Ik eet nu ook vaker 's middags 'warm' (daar bedoel ik dus ook de (maaltijd)salades mee). Zo vlak voordat het echt heet wordt, lukt het nog wel. Bovendien is dat veel gezonder...

* HiPpY *
Berichten: 283
Lid geworden op: vr nov 26, 2004 16:13
Leefwijze: veganist
Locatie: Wageningen

Bericht door * HiPpY * »

bloemkool in citroen-gember curry met doperwtjes, half om half rijst en als toetje 'double fudge brownies' (die zijn echt VRESELIJK LEKKER) :hungry2:
* PeAcE *

Annika
Berichten: 1289
Lid geworden op: wo mei 11, 2005 18:34
Leefwijze: veganist
Locatie: Wormer
Contacteer:

Bericht door Annika »

Ik ga pastasalade maken,
heb ook geen behoefte aan warm eten

Anna
Berichten: 494
Lid geworden op: vr feb 03, 2006 9:15

Bericht door Anna »

bieten salade, onze all-time-summer-favourite!

Shantisabine
Berichten: 1327
Lid geworden op: di mar 28, 2006 18:18

Bericht door Shantisabine »

Heb tijdens m'n practicumweken al koud, rauw en makkelijk gegeten. Ga vanavond voor de wraps (met cherry-tomaatjes, komkommer, chilli-bonen, broccoli). Ook makkelijke :wink:

*buhda*

groente curry (met of zonder naanbrood)

Bericht door *buhda* »

in de allerhande staat een recept: veg. groentecurry met naanbrood(ja ok, dat laatste kun je evt. weglaten als je veganist bent)
het is bloemkoolroosjes, tofu pittig gekruid 2 pakjes, 1 aubergine in blokjes roerbakken, kerrie en kokosmelk erbij en klaar. ik denk dat ik er wel knoflook bij ga doen :P

*budha*

Bericht door *budha* »

@ *Hippy* zou je het recept van dubble fudge brownies willen plaatsen aub?
ben nml errug nieuwsgierig! en chocofan :D :hungry:

Wanda
Berichten: 1481
Lid geworden op: di dec 24, 2002 13:43
Leefwijze: veganist
Locatie: Wisconsin, U.S.A.
Contacteer:

Bericht door Wanda »

Bruine rijst gerecht met cashews en rozijnen + groente en baked beans.
Normaal maak ik het recept met krenten en dat vond ik veel lekkerder. :?
Maar het was toch nog te eten. :)

Shantisabine
Berichten: 1327
Lid geworden op: di mar 28, 2006 18:18

Bericht door Shantisabine »

Gister gegeten, uberlekker:

Water met wat oranje linzen aan de kook brengen. Bouillonpoeder erdoor, zongedroogde tomaatjes, wat macaroni, lepeltje marmite erdoor en als laatst (veel!) verse spinazie toevoegen. En natuurlijk gistvlokken (was eerst een beetje flauw).

Plaats reactie