Wat eten we vandaag?
Re: Wat eten we vandaag?
Klinkt lekker allemaal!
Ik had vandaag een salade van ijsbergsla, bruine bonen, mais, avocado, rozijnen, druiven en wat noten, met daarbij een heerlijke zelfgemaakte dressing van lijnzaadolie, mosterd en chilisaus.
Ik had vandaag een salade van ijsbergsla, bruine bonen, mais, avocado, rozijnen, druiven en wat noten, met daarbij een heerlijke zelfgemaakte dressing van lijnzaadolie, mosterd en chilisaus.
Re: Wat eten we vandaag?
Wij aten een eenpansgerecht met volkoren pasta, gemengde groente, kidneybonen en Mexicaanse kruiden. Beetje apart, maar verrassend lekker en heel makkelijk omdat het allemaal in één pan gaat. https://vegetus.nl/mexicaanse-one-pot-pasta-2/
Morgen viert mijn vriend zijn verjaardag, dus na de voorbereiding daarvan had ik geen zin om nog uitgebreid te koken.
Morgen viert mijn vriend zijn verjaardag, dus na de voorbereiding daarvan had ik geen zin om nog uitgebreid te koken.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Wat eten we vandaag?
oosterse Maissoep met palmkool:
Verse mais van de kolf halen (2 kolven). Halve bos palmkool ontnerven en klein maken.
Pannetje met een liter water, wat bouillon en kruiden, mais erin, palmkool erin.
Bosje klaar-in-4-minuten noedels er bij in, en gefruite uitjes en paddo's er bij in.
Schepje groene curry (of anders oosters getinte currypasta) erbij in.
Hmmm, lekker!
Verse mais van de kolf halen (2 kolven). Halve bos palmkool ontnerven en klein maken.
Pannetje met een liter water, wat bouillon en kruiden, mais erin, palmkool erin.
Bosje klaar-in-4-minuten noedels er bij in, en gefruite uitjes en paddo's er bij in.
Schepje groene curry (of anders oosters getinte currypasta) erbij in.
Hmmm, lekker!
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
Re: Wat eten we vandaag?
Ik keek vandaag wat er bijna over de datum was, wat ik anders niet snel zou nemen en wat ik nog aan kliekjes had liggen. Ik heb vervolgens het volgende eenvoudige gerecht gegeten dat veel lekkerder was dan ik had verwacht:
Benodigdheden:
- 1 koekenpan en 1 pannetje.
- (wok)olie, twee omega burgers van Dee's, Heinz Tomato Frito (350 gram), 340 gram sperziebonen en aardappelen (voor 1 à 2 personen).
1. Twee omega burgers van Dee's met een klein beetje olie bakken in een koekenpan.
2. Heinz Tomato Frito (350 gram) in een pannetje doen, de omega burgers uit de koekenpan erop laten vallen en 340 gram sperziebonen (netto gewicht, zonder uit te lekken) er bovenop.
3. Klein beetje nieuwe olie in de koekenpan en de aardappelen (kliekjes) erin doen.
4. Het geheel in het pannetje in kleine stukjes snijden en roeren (heb ik gewoon met mes, vork en lepel gedaan).
5. De koekenpan laten bakken en het pannetje laten koken (wel een beetje roeren en de aardappelen omdraaien).
6. De inhoud uit het pannetje over de koekenpan strooien tot je geen aardappelen meer ziet.
7. Nog heel kort even laten bakken en dan het geheel op je bord(en) scheppen.
Benodigdheden:
- 1 koekenpan en 1 pannetje.
- (wok)olie, twee omega burgers van Dee's, Heinz Tomato Frito (350 gram), 340 gram sperziebonen en aardappelen (voor 1 à 2 personen).
1. Twee omega burgers van Dee's met een klein beetje olie bakken in een koekenpan.
2. Heinz Tomato Frito (350 gram) in een pannetje doen, de omega burgers uit de koekenpan erop laten vallen en 340 gram sperziebonen (netto gewicht, zonder uit te lekken) er bovenop.
3. Klein beetje nieuwe olie in de koekenpan en de aardappelen (kliekjes) erin doen.
4. Het geheel in het pannetje in kleine stukjes snijden en roeren (heb ik gewoon met mes, vork en lepel gedaan).
5. De koekenpan laten bakken en het pannetje laten koken (wel een beetje roeren en de aardappelen omdraaien).
6. De inhoud uit het pannetje over de koekenpan strooien tot je geen aardappelen meer ziet.
7. Nog heel kort even laten bakken en dan het geheel op je bord(en) scheppen.
Re: Wat eten we vandaag?
Vandaag pizza gegeten, belegd met tomaten puree (als saus) zongedroogde tomaten, courgette, paprika, champignons, ui en knoflook
Heeeerlijk. Eten een pizza per persoon, daarna altijd beetje buikpijn, maar is het meer dan waard haha
Heeeerlijk. Eten een pizza per persoon, daarna altijd beetje buikpijn, maar is het meer dan waard haha
Re: Wat eten we vandaag?
Champignon-roerbakmix van de AH, tofublokjes, gekookte aardappelen.
Re: Wat eten we vandaag?
Geroerbakte Chinese kool en een restje andijvie met tarwemie. Mijn tofu is bedorven.
Re: Wat eten we vandaag?
Oh, jammer van je tofu Poffel!
Wij aten lekker makkelijk vandaag: diepvries aardappelwedges uit de oven met Remia Mayolijn, falafel en rode kool met appeltjes uit een pot. Vreemde combi, maar verrassend lekker.
Wij aten lekker makkelijk vandaag: diepvries aardappelwedges uit de oven met Remia Mayolijn, falafel en rode kool met appeltjes uit een pot. Vreemde combi, maar verrassend lekker.

Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Wat eten we vandaag?
Ietwat off topic, maar tofu uit de gewone supermarkt is ongelooflijk vaak bedorven, vaak al een of twee weken voor de THT- datum. Ik heb er onlangs mijn beklag over gedaan bij de Jumbo, (mede omdat jij dat ook al op jouw website schreef, Martine) maar ook bij andere supermarkten is hij vaak zuur. Bij de Jumbo vertelden ze mij dat de tofu die zij hebben exacte dezelfde is als die van het eigen merk van andere supermarkten, dus dat kon kloppen.
Re: Wat eten we vandaag?
Is dat veganistische mayonaise?!Martine schreef:Oh, jammer van je tofu Poffel!
Wij aten lekker makkelijk vandaag: diepvries aardappelwedges uit de oven met Remia Mayolijn, falafel en rode kool met appeltjes uit een pot. Vreemde combi, maar verrassend lekker.
*google*
Ja!!

Re: Wat eten we vandaag?
Ik had mijn tofu ook nog maar net, was ook van de Jumbo. Welke is eventueel beter? Ik neem die van de Jumbo altijd omdat hij goedkoop is, 1€ voor 500 gram.Marianne schreef:Ietwat off topic, maar tofu uit de gewone supermarkt is ongelooflijk vaak bedorven, vaak al een of twee weken voor de THT- datum. Ik heb er onlangs mijn beklag over gedaan bij de Jumbo, (mede omdat jij dat ook al op jouw website schreef, Martine) maar ook bij andere supermarkten is hij vaak zuur. Bij de Jumbo vertelden ze mij dat de tofu die zij hebben exacte dezelfde is als die van het eigen merk van andere supermarkten, dus dat kon kloppen.
Re: Wat eten we vandaag?
Ik heb het alleen nog nooit gehad met de tofu van Provamel, bij Ekoplaza te koop. Maar die is dan ook wat duurder. De laatste tijd gaat het ook beter met die van Plus (Vivera), die is ook biologisch, een blok van vier ons, maar die kost ook twee euro.
Re: Wat eten we vandaag?
Ik heb het alleen continu met het grote blok tofu van de Vivera/Jumbo.
Ik heb Vivera al 2x een mail gestuurd hoe het kan dat hun tofu steeds zo zuur ruikt, maar nog nooit een reactie gehad.
Ik heb Vivera al 2x een mail gestuurd hoe het kan dat hun tofu steeds zo zuur ruikt, maar nog nooit een reactie gehad.
Re: Wat eten we vandaag?
Aardappelen en kort gekookte broccoli.
Re: Wat eten we vandaag?
Geroerbakte prei, gekookte aardappel en witte bonen.
Re: Wat eten we vandaag?
De zwarte kool is deze week in de aanbieding bij de EkoPlaza. Toen ik dat ging halen, lagen er ook allemaal zielige, verschrompelde, maar nog goed eetbare paprika's en aubergines in de 50%-bak. Die groentes ga ik vanavond stoven in tomatenpuree met rode ui en een pepertje (ai laik dem heat!), geserveerd met boekweit met "boter" en edelgist. Klinkt dat goed? 

- Windigo
- Berichten: 27
- Lid geworden op: do jan 08, 2015 10:54
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Vanavond lekker boontjes in pindasaus met zilvervliesrijst, gebakken uitjes en atjar 

Nothing tastes as good as compassion feels
Re: Wat eten we vandaag?
Ik ben voor Gewoon Vegan maaltijdmixen van Honig aan het uitproberen, dus vanavond aten we 'kip' Hawaï, met kipstukjes van Vivera 

Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
-
- Berichten: 4
- Lid geworden op: za okt 31, 2015 9:08
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Urmond
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Gebakken aardappel (met schil uiteraard), Uiensoep op traditionele wijze met zo'n stuk brood met kaas erover, Wilmersburger uiteraard, saladetje...
Normaal kook ik niet, want mijn vriendin is me meestal voor als ik terug kom uit werk. Maar vandaag heb ik verlof. Ik ga ook nog wat humus maken en met het sap uit het blikje kikkererwten ga ik nog een keertje proberen merengue te fabriceren.
Trouwens nog nooit van zwarte kool gehoord, maakt me wel nieuwsgierig.
Normaal kook ik niet, want mijn vriendin is me meestal voor als ik terug kom uit werk. Maar vandaag heb ik verlof. Ik ga ook nog wat humus maken en met het sap uit het blikje kikkererwten ga ik nog een keertje proberen merengue te fabriceren.
Trouwens nog nooit van zwarte kool gehoord, maakt me wel nieuwsgierig.
Re: Wat eten we vandaag?
Ooooh dat klinkt goed, ik wacht vol spanning afMartine schreef:Ik ben voor Gewoon Vegan maaltijdmixen van Honig aan het uitproberen, dus vanavond aten we 'kip' Hawaï, met kipstukjes van Vivera

