Risotto, bijna vegan, dat mag toch ook?
150 g risottorijst
2 uitjes
Teentje knoflook
1 kleine courgette
1 zakje saffraan
Groentebouillonblokje
500 ml water
Stukje boter, 50 gram ofzo?, ik gebruik niet vegan maar heel makkelijk te veranderen uiteraard
2 - 3 eetlepels olie (knoflookolie vind ik lekker

)
Zout en peper
Courgette in heeeel kleine blokjes snijden (anders eet ik het niet haha), uitjes in ringen snijden, knoflook persen en alles in een braadpan gooien met wat boter en de olie. Tijdje laten staan tot de courgette redelijk gaar is, de rijst erbij gooien en het bouillonblokje oplossen in het inmiddels gekookte water (ik kook gewoon in de waterkoker). Rijst er goed doorroeren tot alle rijst met olie/boter bedekt zijn en dan de bouillon erbij gieten. Saffraan, zout, en peper toevoegen. Wachten tot al het water is opgenomen en dan binnen 20 minuutjes heb je een heeeeeerlijke pan vol eten. Eventueel kun je nog een blokje boter toevoegen.
Ik ben echt in love met dit gerecht hihi, en dan ananas voor toe, mjum! *gaat verder smullen*