Dick schreef:Ik heb je net gemist denk ik.
Ik was net in eethuis de Splinter in Leiden en volgens mij ben jij er gisteren (vrijdagavond wezen eten)
Ik ben daar geloof ik op donderdagavond met mijn zus geweest.
Was lekker! Notenkroketjes, bruine rijst, veeeeeel groente!
Hoe wist je dat ik waarschijnlijk langs geweest was?
Wanda schreef:Heenweg viel mee, maar op de terugweg kreeg ik kip en vlees.
En toen ik vroeg of er extra salade aan boord was liet de stewardess mij vriendelijk weten dat ik voortaan beter mijn eigen salade mee kan nemen.
Not 'the end'!
Gisteren rucolastamppot; kook aardappels gaar met wat zout. Rooster ondertussen pijnboompitjes in een droge koekenpan en bak tofu roerbakreepjes knapperig in een beetje olie. Snijd wat zongedroogde tomaatjes uit een potje in stukjes. Stamp de gekookte afgegoten aardappels fijn (eventueel met een scheutje sojamelk en/of olie), en meng er rauwe rucola, de pijnboompitjes, tofureepjes en tomaatjes door.
Edit: met andijvie kan het ook!
Vandaag roergebakken paksoi; kook rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd een struik paksoi in reepjes. Bak tofu roerbakreepjes knapperig in een beetje olie, mik de harde stukjes van de paksoi erbij en bak deze even mee. Voeg daarna ook de rest van de paksoi toe en een handje taug? en bak het geheel nog even. Strooi er wat kruiden naar smaak over en blus het geheel af met ketjap. Warm nog een handje cashewnootjes mee en serveer met de rijst.
Laatst gewijzigd door -gebruikergewist- op za jan 21, 2006 20:42, 1 keer totaal gewijzigd.
Gisteren voor mezelf loempia's gemaakt....JamJam....
Zag er veel beter uit dan mijn ouders hun spruitjesprut met gehakt en rijst (maar dat kan al snel)
K heb gisteren bloemkoolsoep gemaakt. Klinkt heel naar maar het was heel lekker! Ik geloof dat je bloemkool in boullion moest koken en dat pureren (ik vind dat het ook door een moeszeef kan) en dan een gekookte aardappel in blokjes snijden en dat met ma?s opbakken en door de soep doen.
En voor het eerst in jaren ben ik weer zelf brood aan het bakken.
In het brood dat we normaal altijd kopen hebben ze de D2 door D3 vervangen.
Over zo'n 5 minuten is mijn eerste brood klaar. Ben benieuwd!
Annika schreef:Mamma gaat hutspot maken
(ik voel me nu heel knullig tussen al jullie crea maaltijden )
Nou ik eet vandaag soep hoor. Is ook niets crea bij
Heb al 4 dagen niets gegeten.. Begin nou toch wel weer een beetje honger te krijgen.
Maar vind je dat lekker hutspot? Ik vind het maar een droge kleffe brei. Da's trouwens met al die stampotten die orgineel volgens moeders recept klaargemaakt worden.
Neej hoor, ik vind hutspot heerlijk, gewoon wortelen ui en aardappelen gekookt in bouillon...jamjam.....
Mijn moeder is niet zo van de traditionele recepten, die is meer creabea We eten ook niet vaak aardappelen met groenten.....
Neej hoor, ik vind hutspot heerlijk, gewoon wortelen ui en aardappelen gekookt in bouillon...jamjam.....
Mijn moeder is niet zo van de traditionele recepten, die is meer creabea We eten ook niet vaak aardappelen met groenten.....
Mijn ouders zijn meer van de traditionele dingen. Stampot met worst en dat soort dingen. Ik woon overigens niet meer thuis dus ik heb er niet zoveel last van. Ben niet zo'n stampot man, en hutspot vond ik alleen lekker als ik het op brood deed.
(nee ik overdrijf, een dag of 3. Heb de waterpokken opgelopen en ben daar aardig ziek van)
En voor het eerst in jaren ben ik weer zelf brood aan het bakken.
In het brood dat we normaal altijd kopen hebben ze de D2 door D3 vervangen.
Over zo'n 5 minuten is mijn eerste brood klaar. Ben benieuwd!
Ahhh, erg lekker! Zelfgemaakt brood. Ik maakte dat van Zeeuwse Vlegel, een bio graansoort uit Zeeland. Erg lekker
veglife schreef:Ahhh, erg lekker! Zelfgemaakt brood. Ik maakte dat van Zeeuwse Vlegel, een bio graansoort uit Zeeland. Erg lekker
Inderdaad heerlijk om met bio granen te bakken!
Het is waarschijnlijk ook wel goed dat we ons brood nu zelf moeten bakken.
Ik stoorde me er al heel lang aan dat ons brood niet biologisch was.
Ik heb in twee dagen nu al drie broden gemaakt.
Vooral het rozijnenbrood is ontzettend lekker!
Vandaag trouwens pasta gegeten en bieten (ja, de bieten die bij die bietenbladeren hoorden. )
Ik geef het toe, beetje gekke combinatie. Maar was wel lekker.
Ik heb zonet een soort van uhm broodbeleg gemaakt ofzo... olijven, sojabrokken, ketchup, tomatenpuree en basilicum door elkaar gepureerd ^^
Oja en we hebben zonet aardappel salade gemaakt; gestampte aardappels met sojaroom, wortel, augurken en bieslook...