Wat eten we vandaag?

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Morality, Martine

Plaats reactie
Gebruikersavatar
jet
Moderator
Berichten: 3881
Lid geworden op: vr jun 08, 2007 21:52
Leefwijze: veganist

Bericht door jet »

Marlies, wat doe jij in de sushi dan?
Een vriend van me maakt de vega versie altijd met ananas, ik gebruikte zelf altijd komkommer en paprika enzo, maar misschien heb jij nog leuke tips of ideeen?
Gebruikersavatar
Bonnie
Berichten: 1578
Lid geworden op: vr mei 18, 2007 21:55
Contacteer:

Bericht door Bonnie »

Avocado wordt volgens mij ook vaak gebruikt in sushi.

Chocoladeijs uit veganomicon was echt heel erg goed :o jammer dat het vrij snel smolt, maar het was ook al snel op dus dat maakte niet veel uit.
Gebruikersavatar
xmarloesx
Berichten: 565
Lid geworden op: zo aug 15, 2004 21:52
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Bericht door xmarloesx »

van de ppk staan er wat afleveringen online. Daar maken ze ook sushi en dat doen ze met tempeh en mayo :) ook erg lekker.
Gebruikersavatar
Marlies
Berichten: 118
Lid geworden op: za jan 04, 2003 13:38
Leefwijze: veganist
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Bericht door Marlies »

Met mayo schijnt inderdaad ook goed te kunnen. Japanse mayo, ik weet niet of die erg afwijkend is van standaard.

Lekker vond ik ook geblancheerde spinazie met geroosterde pijnboompitten. En lenteuitjes. En verder die tofu met zonnebloempitten voor meer smaak. Maar de beste tip is echt om de sushi iets in te smeren met tahin. Geroosterde sesamzaadjes heb ik verder ook nog geregeld gebruikt.
Wat ik nog wil proberen is met 'roomkaas' zoals ik in mijn vegetarische sushiboek zag. Wil daar van die vegaspread die daarop lijkt voor nemen. Iets zoets heb ik nog niet geprobeerd. Wel lekker is om een paar in een van die zoetere aziatische sausjes te dopen (met pruimen bijv) die bij de AH in elk geval verkocht worden ter afwisseling van sojasaus/terriyaki.
ingenting
Berichten: 1120
Lid geworden op: zo sep 11, 2005 16:05

Bericht door ingenting »

Bonnie schreef:Avocado wordt volgens mij ook vaak gebruikt in sushi.

Chocoladeijs uit veganomicon was echt heel erg goed :o jammer dat het vrij snel smolt, maar het was ook al snel op dus dat maakte niet veel uit.

MMm

avocado sushi gedipt in soja saus....zomgsogood.
La maquereau des petits g?teaux (h)
Fontanelle
Berichten: 1713
Lid geworden op: ma nov 07, 2005 21:49
Leefwijze: veganist

Bericht door Fontanelle »

easy stir-fried leafy greens met spinazie, waterkers en rucola
&
autumn latkes (rode bietjes, wortel, zoete bataat)
uit Veganomicon

&

Tofu-Pecan Cutlets (knoflook-bieslook, koriander, walnoten)
van Vegan Grandma

http://i18.photobucket.com/albums/b129/ ... G_6448.jpg

de foto is niet zo mooi (slecht licht en unsteady hand)
de latkes waren niet zo'n perfecte pancakes geworden, maar wel verdomd lekker.
dat recept van die cutlets hebben we al heel vaak gemaakt, maar deze x waren ze het best (wat zout does the trick).
melancholy
Berichten: 288
Lid geworden op: ma jul 23, 2007 20:51

Bericht door melancholy »

door elkaar gepleurd zooitje van: gebakken aardappeltjes, uitjes, knoflook, tofu, witte bonen in tomatensaus, mais, broccoli
ingenting
Berichten: 1120
Lid geworden op: zo sep 11, 2005 16:05

Bericht door ingenting »

Vanochtend:

Pita broodje + veggie dogs

Later:
Rauwe couscous (bloemkool, tomaat, paprika, peterselie, mint, olijfolie, citroensap, gedroogde abrikozen blokjes want rozijnen vind ik maar niks)

Nog Later:
Kerstpakket Krakeling Koekje dingetjes die toevallig vegan waren ^_^ yeah!

Avondeten:
- Waldorf salad van 'Living Cuisine' (yumyumyum!)
- tandoori vegan shrimp
- brood
- Rauwe mango custard/pudding (mango, rauwe cashewnoten, gember, munt, citroensap)... ik kon niet kiezen tussen gember of munt.
La maquereau des petits g?teaux (h)
Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Bericht door Framboos »

Jij bent op de raw toer?
ingenting
Berichten: 1120
Lid geworden op: zo sep 11, 2005 16:05

Bericht door ingenting »

Nah,

Ik had gewoon zin in rauwe groentedingetjes:)
Hoewel het me wel bevalt.

Vooral na 5 kerstmaaltijden en flink experimenteren voor 1 van ze >_<
La maquereau des petits g?teaux (h)
Dave
Berichten: 793
Lid geworden op: za apr 03, 2004 22:41
Leefwijze: veganist
Locatie: Leiden

Bericht door Dave »

20 samosa's gemaakt uit Spicy Vegan en de rest van de vulling opgegeten met rijst en een chai latte cupcake na.
Gebruikersavatar
jet
Moderator
Berichten: 3881
Lid geworden op: vr jun 08, 2007 21:52
Leefwijze: veganist

Bericht door jet »

Hmm samosa's die maak ik ook regelmatig bij indiaas eten.
Vraag me af wat ze volgens spicy vegan in de vulling doen (die vna mij zijn altijd redelijk simpel)
Bowlertje
Berichten: 139
Lid geworden op: za dec 15, 2007 9:54
Leefwijze: veganist

Bericht door Bowlertje »

Soort van Nasi Goreng met zelfgemaakte pindasaus :roll: (De hele pan is leeg gegaan en dat gebeurt niet vaak 8) )
Apraxia
Berichten: 1173
Lid geworden op: do nov 21, 2002 14:03
Leefwijze: veganist

Bericht door Apraxia »

Auberginecurry met notenrijst. Ananaschutney en naan.
Als er iemand op je pist, dan is het vast een veganist.
Marla
Berichten: 3895
Lid geworden op: vr jan 10, 2003 11:07
Leefwijze: veganist

Bericht door Marla »

Hmm dankzij deze draad werd ik geïnspireerd om gister sushi te maken, ik had al eeuwen een sushi pakket liggen maar op de een of andere manier durfde ik het nooit echt aan.
Ik had voor de vulling wortel, komkommer, avocado, tempeh (gestoomd en daarna gemarineerd in sojasaus, sesamolie en chiliolie) en bosuitjes. Verder nog geroosterde sesamzaadjes en mayonaise met wasabi erin. Met deze ingrediënten verschillende combinaties gemaakt maar ik vond die met tempeh het lekkerste.
ingenting
Berichten: 1120
Lid geworden op: zo sep 11, 2005 16:05

Bericht door ingenting »

http://i153.photobucket.com/albums/s215 ... C02891.jpg

Gierst/Bonen kroketjes + champignon sausje (VWAV),
aardappel/wortel puree, spruitjes.

Mocht een etentje organiseren voor de buren :D
Verder:

Salade van rode kool, eikenbladsla, geraspte worteltjes, bleekselderij, tomaat en een lemon ranch dressing van Living Cuisine

Vooraf: Linzen soepje met provencaalse kruiden

Nagerecht: Raw Pumpkin Pie uit Raw Food Real World.

They liked it 8)
La maquereau des petits g?teaux (h)
Vegantastic
Site Admin
Berichten: 8198
Lid geworden op: ma feb 10, 2003 13:19
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Bericht door Vegantastic »

Ziet er goed uit!
Gebruikersavatar
Daniel
Berichten: 340
Lid geworden op: za nov 05, 2005 10:04
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Bericht door Daniel »

Vegantastic schreef:Ziet er goed uit!
mee eens! :D
Dave
Berichten: 793
Lid geworden op: za apr 03, 2004 22:41
Leefwijze: veganist
Locatie: Leiden

Bericht door Dave »

jet schreef:Hmm samosa's die maak ik ook regelmatig bij indiaas eten.
Vraag me af wat ze volgens spicy vegan in de vulling doen (die vna mij zijn altijd redelijk simpel)
4 medium aardappels
1 cup erwten
2 theelepels olie
2 theelepels komijnzaad
1 theelepel zout
1 theelepel chillipoeder
3 theelepels koriander poeder
3 theelepels mango poeder
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel garam masala
mespuntje hing
0.5 cup verse koriander

Er moet nog wel iets van sambal bij om het pittig te maken. Je kan het erin doen of apart houden.
Gebruikersavatar
Daniel
Berichten: 340
Lid geworden op: za nov 05, 2005 10:04
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Bericht door Daniel »

wat ik de laatste dagen als ontbijt at is wel heel vreselijk

olibollen en appelvlappen :wink:
Plaats reactie