Wat eten we vandaag?

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Morality, Martine

Plaats reactie
ingentingnggn

Bericht door ingentingnggn »

jet schreef:wat is baigan bartha precies? :)
een indiaas recept...

aubergine wordt eerst in de oven geroosterd zodat het zacht wordt,
daarna wordt het met tomaat/ui/verse koriander (en andere kruiden/specerijen zoals garam masala) etc. gekookt/gereduceerd...
wordt meestal met roti of rijst gegeten..

Een van mijn favoriete indiase recepten:)

Gebruikersavatar
jet
Moderator
Berichten: 3881
Lid geworden op: vr jun 08, 2007 21:52
Leefwijze: veganist

Bericht door jet »

klinkt erg mjummie!
:hungry: :hungry2:
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.

Gebruikersavatar
Bonnie
Berichten: 1578
Lid geworden op: vr mei 18, 2007 21:55
Contacteer:

Bericht door Bonnie »

Klinkt heerlijk allemaal!
Ik had vandaag een thuisbezorgde pizza.

*HiPpY* die niet inlogt

Bericht door *HiPpY* die niet inlogt »

Gister voor m'n gezin pannenkoeken gemaakt en ze waren een groot succes! :D

Gebruikersavatar
jet
Moderator
Berichten: 3881
Lid geworden op: vr jun 08, 2007 21:52
Leefwijze: veganist

Bericht door jet »

Ben nu voor 18 man aan het koken.... en in opperbeste stemming (net een mondeling examen voldoende afgerond :) )

Erg leuk zo'n hoveelheid koken, grote gamel geleend, en nu maar wachten tot de dingen gaar willen worden....
Later meer.....
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.

Gebruikersavatar
marjan
Berichten: 2633
Lid geworden op: wo jan 21, 2004 21:53
Leefwijze: veganist
Locatie: Winterswijk

Bericht door marjan »

jet schreef:
baby-paprika's gevuld met Tofu Rosso, Zilvervliesrijst, uitjes met champignons en een salade.
klinkt goed!
Maak je die tofu rosso zelf of kun je dat ergens kopen?
Is van 27 augustus tot en met 9 september in de aanbieding bij "De Natuurwinkel". Dan voor 200 gram ?1,79 i.p.v. ?2,15.

Gebruikersavatar
jet
Moderator
Berichten: 3881
Lid geworden op: vr jun 08, 2007 21:52
Leefwijze: veganist

Bericht door jet »

Bedankt Marjan, wij hebben hier ook een natuurwinkel, dus ga ik daar even kijken.

Wat mijn geweldige kookprestatie van vandaag: 1 iemand zeurde dat er geen vlees in zat, de rest vond het zalig. Heb nog wel mensen op de vingers moeten tikken omdat ze sambal (met trassi erin) in het voer wilden gooien....
Vervolgens wilde niemand afwassen *zucht* (uiteindelijk doen mensen het dan wel, maar duurt dat uren voordat ze eraan beginnen....)
Maar degene van wie ik de grote pannen had geleend wilde wat er nog in zat wel hebben (er zat voor nog minimaal 5 personen curry in). Zij hadden een vegetarische kookgroep op hun flat, en wilden ook wel eens veganistisch eten... :D
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.

ingentings

Bericht door ingentings »

Goed gedaan :D

Vandaag:

falafel uit de oven + brood + rauwkost

ingenting
Berichten: 1120
Lid geworden op: zo sep 11, 2005 16:05

Bericht door ingenting »

zelfgemaakte spinazie/tofu ricotta ravioli + tomatensaus
La maquereau des petits g?teaux (h)

Wanda
Berichten: 1481
Lid geworden op: di dec 24, 2002 13:43
Leefwijze: veganist
Locatie: Wisconsin, U.S.A.
Contacteer:

Bericht door Wanda »

ingenting schreef:zelfgemaakte spinazie/tofu ricotta ravioli + tomatensaus
Knap zeg! Ik heb een keer geprobeerd ravioli te maken en het was niet zo heel goed gelukt.
Recept?

ingenting
Berichten: 1120
Lid geworden op: zo sep 11, 2005 16:05

Bericht door ingenting »

Ehm, ik heb het allemaal een beetje uit m'n hoofd gedaan..

spinazie ricotta = gebaseerd op VWAV's tofu basil ricotta:

1 blok tofu (400 a 500 gram)
knoflook - 1 tot 2 teentjes
citroensap - 1 tot 3 tl
zout - 1/2 tot 1 tl
edelgist - 3 tot 4 el
evt. kruiden (basilicum/oregano) - 1 - 2 tl

300-400g verse spinazie

?pannetje water op het vuur zetten en aan de kook brengen..

?de tofu prakken met een vork, alle ingredienten, behalve de spinazie, erbij doen (op smaak) en goed mengen.

?de spinazie in de pan doen en 3 minuten laten koken. Afgieten.

?doe de helft van de tofu ricotta in een blender en voeg de spinazie toe, blender tot het een geheel wordt.

?doe het mengsel bij het overige tofu mengsel en meng weer tot 1 geheel.


Tofu/spinazie ricotta!


Voor het pasta deeg:

?140g bloem

?Voeg hier iets van 1/2 kop water aan toe + 1 el olie.
?Meng tot een plakkerig deeg ontstaat.
?Voeg hieraan telkens een handje vol bloem toe terwijl je het kneed tot er een vrij stijve/niet plakkerige deeg ontstaat..

?Laat het deeg 15 minuten rusten (wikkel het in een plastic zakje o.i.d. om uitdrogen te voorkomen).

?Deel het deeg door de helft en haal het door de pasta machine (eerst de dikste stand een aantal keer en dan telkens een stand dunner) tot de gewenste dikte is bereikt.

?Bestuif het aanrecht met wat bloem en leg er een lap pasta deeg op.
Leg telkens een hoopje van het ricotta mengels erop (?1/2 tl) en laat tussen elk hoopje genoeg afstand.

?Paats de tweede lap deeg boven op de eerst en druk het tussen de hoopjes zachtjes aan, zodat je weet waar je straks moet snijden.

?Snijd tussen de hoopjes door of gebruik een ravioli snijder (zo'n 'stempel'/cookie cutter achtig geval met een ravioli vormpje.

?Kook ze vervolgens voor 3-5 minuten.
La maquereau des petits g?teaux (h)

Wanda
Berichten: 1481
Lid geworden op: di dec 24, 2002 13:43
Leefwijze: veganist
Locatie: Wisconsin, U.S.A.
Contacteer:

Bericht door Wanda »

ingenting schreef:?Deel het deeg door de helft en haal het door de pasta machine (eerst de dikste stand een aantal keer en dan telkens een stand dunner) tot de gewenste dikte is bereikt.
Je bedoelt dat ik mijn pasta machine weer te voorschijn moet halen. :shock:
Ik had er zo'n mooie plek voor gevonden. Heel hoog op een kast. :)

ingenting
Berichten: 1120
Lid geworden op: zo sep 11, 2005 16:05

Bericht door ingenting »

Maar het is zo leuk:D

Ik heb hem sinds kort in huis gehaald en ik vind het geweldig!

Morgen ga ik filodeeg proberen te maken^___^
La maquereau des petits g?teaux (h)

Wanda
Berichten: 1481
Lid geworden op: di dec 24, 2002 13:43
Leefwijze: veganist
Locatie: Wisconsin, U.S.A.
Contacteer:

Bericht door Wanda »

Laat me weten hoe dat lukt.
Ik wist niet dat je er filodeeg mee kon maken.
Dat lijkt me echt heel moeilijk.

Annika
Berichten: 1289
Lid geworden op: wo mei 11, 2005 18:34
Leefwijze: veganist
Locatie: Wormer
Contacteer:

Bericht door Annika »

ingenting schreef:Ehm, ik heb het allemaal een beetje uit m'n hoofd gedaan..

spinazie ricotta = gebaseerd op VWAV's tofu basil ricotta:

.
Het klinkt goddelijk :D

Gebruikersavatar
Bonnie
Berichten: 1578
Lid geworden op: vr mei 18, 2007 21:55
Contacteer:

Bericht door Bonnie »

Het lijkt me best lastig om daar mooie dichte 'pakketjes' van te maken, maar wel leuk om te proberen. Het klinkt idd erg lekker :D

Vandaag at ik bij Green Planet in Amsterdam: Vegan crostino, kokos-wokschotel en tofu cheesecake. Pff, ik kreeg het allemaal niet op x)

Wesley
Berichten: 225
Lid geworden op: di mei 09, 2006 18:45

Bericht door Wesley »

Ik at vandaag op overgeefsel gelijkende linzenprut
(maar het was wel heerlijk)

ingenitnignrin

Bericht door ingenitnignrin »

Bonnie schreef:Het lijkt me best lastig om daar mooie dichte 'pakketjes' van te maken, maar wel leuk om te proberen. Het klinkt idd erg lekker :D
Als je zo'n ravioli 'cookie cutter' heb is het eigenlijk best makkelijk..

door de druk worden de kussentjes (of pakketjes) dichtgemaakt..

wel moet je erop letten dat de hoopjes ricotta niet te groot zijn omdat het er dan uit wil etc.



+ ik wil jouw avondeten:P


vandaag:
Italian rice & beans met wat geraspte citroenschil^_^

Shantisabine
Berichten: 1327
Lid geworden op: di mar 28, 2006 18:18

Bericht door Shantisabine »

Gister uien, paprika, kapucijners, cashewnoten, champignons, wortel, chinese kool, tauge, maanzaad, sesamzaad en een lading kruiden gegeten met loempiasaus in een pitabroodje. Was eens wat anders :wink:

Gebruikersavatar
jet
Moderator
Berichten: 3881
Lid geworden op: vr jun 08, 2007 21:52
Leefwijze: veganist

Bericht door jet »

glutenvrije veganistische lasagna met rode saus, spinazie, kruiden, geroosterde pijnboompitten, bruine bonen etc, opgewarmd van gister, want hij was te groot voor me gister
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.

Plaats reactie