Wat eten we vandaag?
-
- Berichten: 141
- Lid geworden op: za jan 21, 2006 14:28
- Leefwijze: part-time veganist
-
- Berichten: 288
- Lid geworden op: ma jul 23, 2007 20:51
Hongaarse stoofschotel (1 pansgerecht)
Benodigdheden:
4 grote aardappelen (persoonlijk doe ik er meer
)
Olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 rode en 1 groene paprika, grof gehakt
440 g tomaten uit blik, gehakt
2,5 dl groentebouillon
2 tl karwijzaad
2 tl paprikapoeder
zout en vers gemalen peper
Croutons
1. Schil de aardappelen en snijd ze in een grote stukken. Verhit de olie in een grote, zware pan en bak de aardappelen hierin al omscheppend knappering.
2. Voeg ui en rode en groene paprika toe. Voeg tomaten met sap, bouillon, karwijzaad en paprikapoeder toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat alles 10 minuten zacht koken of tot de aardappelen gaar zijn. Serveer met croutons.
3. Voor de liefhebbers die de croutons zelf willen maken
Benodigdheden:
2,5 dl olie
4 sneetjes witbrood, zonder korst in kleine blokjes
Bereidingswijze:
Verhit olie in een braadpan en bak de croutons al omscheppend in ca. 2 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4 grote aardappelen (persoonlijk doe ik er meer

Olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 rode en 1 groene paprika, grof gehakt
440 g tomaten uit blik, gehakt
2,5 dl groentebouillon
2 tl karwijzaad
2 tl paprikapoeder
zout en vers gemalen peper
Croutons
1. Schil de aardappelen en snijd ze in een grote stukken. Verhit de olie in een grote, zware pan en bak de aardappelen hierin al omscheppend knappering.
2. Voeg ui en rode en groene paprika toe. Voeg tomaten met sap, bouillon, karwijzaad en paprikapoeder toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat alles 10 minuten zacht koken of tot de aardappelen gaar zijn. Serveer met croutons.
3. Voor de liefhebbers die de croutons zelf willen maken
Benodigdheden:
2,5 dl olie
4 sneetjes witbrood, zonder korst in kleine blokjes
Bereidingswijze:
Verhit olie in een braadpan en bak de croutons al omscheppend in ca. 2 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
- Berichten: 1377
- Lid geworden op: wo nov 20, 2002 14:05
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Drechtsteden
- Contacteer:
Harm idd, ik kan dat combineren met het les geven dat ik 1 avond doe in Den Haag. Soms ga ik bij Harm langs maar ook ben ik ook wel eens te vinden in het veganistische eetcafe water en brood wat vijf minuten verder zit aan de haven.marjan schreef:Harm in dit geval?
Wanda, op de volgende link kan je iets lezen van de begintijd van de NVV:
http://www.veganisme.org/gi/g59/gi59_p09.htm
-
- Berichten: 1377
- Lid geworden op: wo nov 20, 2002 14:05
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Drechtsteden
- Contacteer:
Peter is nog steeds actief binnen de vereniging en daarbuiten.Wanda schreef:Bedankt voor de link Dick.
Ik ken twee van de vier, Peter van den Eijnden en Cor Nouws.
Ik voel me wel oud als ik mensen ken onder het kopje "Geschiedenis".![]()
Hij organiseert voor de zoveelste keer de veganistische zomerweek.
http://www.veganisme.org/?activiteit=81
japans, althans, sort of: 
-tofu in blokjes in sesamolie bruin bakken
-champignons of andere paddestoelen (shii take!) idem
-paksoi en komkommerreepjes erbij mikken, even roerbakken
-dan ume boshi (japanse pruimenpasta, vrij zuur, vast te vervangen door tamarindepasta) erbij
-tahin (sesampasta) erbij
-gomasio (sesampitjes met zeezout) of sesamzaadjes erover
serveren met zilvervlies rijst (of japanse rijst) en smullen maar!
en dat ga ik straks op mn werk opwarmen in de mikrowaf
jet

-tofu in blokjes in sesamolie bruin bakken
-champignons of andere paddestoelen (shii take!) idem
-paksoi en komkommerreepjes erbij mikken, even roerbakken
-dan ume boshi (japanse pruimenpasta, vrij zuur, vast te vervangen door tamarindepasta) erbij
-tahin (sesampasta) erbij
-gomasio (sesampitjes met zeezout) of sesamzaadjes erover
serveren met zilvervlies rijst (of japanse rijst) en smullen maar!

en dat ga ik straks op mn werk opwarmen in de mikrowaf
jet
