nu: Macaroni Hates Cheese van the PPK (ik hou nu al van die site! )
het is echt super lekker! en heel eenvoudig te maken, dus ook geschikt als lunch
vanavond: restje mihoen (kheb eindelijk dikkere gevonden dan die superdunne uit de supermarkt... daar kan je echt niets mee... deze was net zo dik als bij de chinees!) met wokgroenten van gisteravond (alle restjes uit de koelkast en andere dingen die op moesten: prei, ui, ma?skorreltjes uit blik, komkommer reepjes, half bakje champs, wortelrasp, knoflook en bamboescheutjes ^^
Gisteren hadden we pasta met saus met tofu gehakt, groenten en zongedroogde tomaatjes en er was een vleeseter die mee at en niet geloofde dat er geen vlees in de saus zat.
ik dacht altijd dat het vanaf 18.5 ondergewicht was en alles onder 17.5 zelfs als 'anorexisch' beschouwd wordt (als je dan problemen hebt met eten etc., sommige mensen zijn nu eenmaal zo licht).
Veg_eric schreef:Ik ben vanochtend bij de huisarts geweest, en ben daar maar even op de weegschaal gaan staan... net 70 kg...
Daar moet wat aan gedaan worden, veel gekker moet het niet worden (bmi=21,5)
Ik had wat duidelijker kunnen zijn; Schijnbaar verlies ik een kilo per week, terwijl ik helemaal niet wil afvallen, en dat dan al een week of zes; dat moet niet te lang doorgaan.
dinner: volkoren spirelli (200gr droog), met AH italiaanse groenten (400gr), wat knoflook en wat broccoli, met een half potje bolognese saus van de natuurvoedingswinkel.
Veg_eric schreef:
Ik had wat duidelijker kunnen zijn; Schijnbaar verlies ik een kilo per week, terwijl ik helemaal niet wil afvallen, en dat dan al een week of zes; dat moet niet te lang doorgaan.
dinner: volkoren spirelli (200gr droog), met AH italiaanse groenten (400gr), wat knoflook en wat broccoli, met een half potje bolognese saus van de natuurvoedingswinkel.
Soms dan gaat je lichaam door dat soort fases (ineens afvallen/aankomen)...
gewoon in de gaten houden en als het doorgaat toch iets meer eten om verder gewichtsverlies te voorkomen:)
Vandaag, hopelijk mijn laatste lazy day:
- Tomatensaus als soep
- ik weet nog steeds niet wat ik verder willl
of pannekoekjes van kikkererwten bloem of kidney bonen..
amandel cake met een laagje marzepijn en kersen (vlaaivulling) erbovenop en daarbovenop misschien weer een crumb topping (ehm... heavenly zomg but not nutritious food).
Niels schreef:
Als dat je hele diner is, snap ik het wel. Ik ga voor dat in drievoud. Maargoed mijn BMI is dan ook 25
Echt? het is geen plat bord hoor, 32 cm rond, en de rand is 5.5 cm boven de tafel.
Wat eet jij dan? Als ik op m'n werk vertel dat als ik uit blik eet, dan ik dan in m'n eentje een gezinsblik op eet..... dan zakken de monden langzaam open.
Ik heb net als "toetje" nog een halve liter soja vla op gegeten.
Veg_eric schreef:
Echt? het is geen plat bord hoor, 32 cm rond, en de rand is 5.5 cm boven de tafel.
Wat eet jij dan? Als ik op m'n werk vertel dat als ik uit blik eet, dan ik dan in m'n eentje een gezinsblik op eet..... dan zakken de monden langzaam open.
Ik heb net als "toetje" nog een halve liter soja vla op gegeten.
Ok het lijkt wat kleiner dan. Ik ga ook wel voor zo'n 400 grams zak groente + en een pak tofu + bijbehorende pasta in zo'n geval.
Trouwens, van het soja-eiwit-poeder (natuurwinkel en de Tuinen) kom je ook wel snel aan, is m'n ervaring.
ik weet het nog niet voor vanavond... ik heb nog 'macaroni hates cheese' saus in de koelkast, dat was erg lekker, maar kan ik ook voor morgen als lunch bewaren... verder nog 'n paksoi, aardappels, worteltjes en eh worteltjes nouja... ik denk dat ik de paksoi maar voor morge bewaar, of zou je daar ook 'n soort stamppot van kunnen maken?
Vandaag linzen-groentensoep ala mamma gegeten (lees: mamma maakt altijd overmatig gevulde en voedzame soep voor me )
Met wat champignon/broccoli groenteprutje