Wat eten we vandaag?

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Morality, Martine

Plaats reactie
Johannetje
Berichten: 76
Lid geworden op: do okt 04, 2012 14:47
Leefwijze: veganist
Locatie: Amsterdam

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Johannetje »

Assie schreef: En ik heb gister een uur door de beste hypermarché in de wijde omtrek gezworven, van alles gevonden op vegan gebied maar geen tofu/tempeh. Door dit topic dacht ik "als ze het hebben geef ik het nog een kans" :mrgreen:
Volgende keer vraag ik het wel, was ik nu te moe voor.
Heb je de afdeling "bio et diététique" geprobeerd? Het is waarschijnlijk tofu van de merk Bjorg in een carton verpakking. Vers hebben ze meestal niet.

Vanavond maak ik een ovenschotel met pasta, groenten en béchamel saus

Assie
Berichten: 1084
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
Leefwijze: veganist
Locatie: Vinkeveen
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Assie »

Ja die hoek ken ik, maar niet gezien :-o

Sas
Berichten: 145
Lid geworden op: za dec 07, 2013 6:36
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Sas »

De gemarineerde tempeh staat nu nog in de koelkast... ik durfde het niet meer aan na alle reacties... :(

Wil het niet weggooien, maar heb ook geen zin om het te proberen... dilemma... :D

Martine
Moderator
Berichten: 2902
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Martine »

Tempeh is hartsikke lekker, zeker als het goed gemarineerd is! Gewoon bakken en proeven, dan kun je het altijd nog weggooien (of aan mij geven ;) ) als het je niet smaakt.

Eet het eventueel in een pitabroodje met je nieuwe yoghurtsaus als je er nog een beetje aan moet wennen :)
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

sillygirl
Berichten: 380
Lid geworden op: wo dec 11, 2013 13:10
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door sillygirl »

gewoon (blijven) proberen het is zo heerlijk voedzaam en gezond! (omdt het gefermenteerd is is het extra licht verteerbaar en biedt bescherming tegen bepaalde infecties in je darmen) :D
*stopt intussen de rauw ingevroren tempeh zo tussen haar boterham met wat sambal oelek, voor de lunch*

Assie
Berichten: 1084
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
Leefwijze: veganist
Locatie: Vinkeveen
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Assie »

Ik ga vandaag denk ik deze burgers proberen http://blog.fatfreevegan.com/2012/09/sa ... rgers.html, met aardappels uit de oven en broccoli of rijst met Provençaalse groenten en olijven.

Sas
Berichten: 145
Lid geworden op: za dec 07, 2013 6:36
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Sas »

Ik zal het toch even gaan proberen straks... :P

Sas
Berichten: 145
Lid geworden op: za dec 07, 2013 6:36
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Sas »

Kikkererwtenburgers. Alhoewel, "patties" klinkt liever dan "burgers" wat me teveel aan vlees herinnert... Heb ze kleiner gemaakt dan een burger... (=diameter van een whiskey glas)

http://i.imgur.com/k500eWo.jpg

gekookte en gepelde kikkererwten, cayenne peper, komijnzaad, peterselie, tarwebloem, zout.

Brent
Berichten: 1078
Lid geworden op: vr apr 27, 2007 8:37
Leefwijze: veganist
Locatie: Amsterdam

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Brent »

Ziet er erg veelbelovend uit, zelfs vóór het bakken. :)
xxx graan- en aardappelvrije suikervrije lookvrije paddestoelvrije fermentvrije peulvruchtvrije alcoholvrije plantenetert xxx

Assie
Berichten: 1084
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
Leefwijze: veganist
Locatie: Vinkeveen
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Assie »

Sas schreef:
gekookte en gepelde kikkererwten, cayenne peper, komijnzaad, peterselie, tarwebloem, zout.
Lekker! Wat is het doel van het pellen van de kikkererwten?

Assie
Berichten: 1084
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
Leefwijze: veganist
Locatie: Vinkeveen
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Assie »

Ik heb gedroogde tuinbonen in de week gezet. Daar ga ik een pittige, stevige stoofpot mee maken vanavond.
Ik heb ze lang niet gegeten, voorheen nam ik ze mee uit Italie (fave) maar daar ben ik al een paar jaar niet geweest.

Stipp
Berichten: 424
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 20:57
Leefwijze: flexanist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Stipp »

Als lunch harira soep met versgebakken brood.

Vanavond een curry met bloemkool.
Groetjes Suzanne

Dani
Berichten: 1030
Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
Leefwijze: veganist
Locatie: Provincie Groningen
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Dani »

Ananas schreef: We hadden Vivera's groenteballetjes, kroketten, spicy bean burger we love nature spiesjes & nuggets, de stukjes in een pita
Hebben jullie die Vivera groenteballetjes nog ergens gezien? Ik heb ze één keer zien liggen in de vriezer bij de Jumbo, maar nu heb ik groenteballetjes nodig voor vanavond en zie ze niet. Maar ook helemaal geen andere alternatieve in het koelschap (ik wil geen falafel).
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.

Martine
Moderator
Berichten: 2902
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Martine »

Moeten het per se balletjes zijn? Anders zijn de couscousburgers of linzenburgers van AH misschien een optie? Of de groentesticks van Iglo?
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Marianne
Berichten: 280
Lid geworden op: za dec 29, 2012 11:26
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Marianne »

Salade Roscovite!
Dat hoort bij het voorjaar, met verse dragon en kervel uit de tuin.

Stukjes komkommer met zout bestrooien en uit laten lekken.
Een bloemkool in kleine stukjes en 300 gram aardappelen in blokjes beetgaar koken.
Bloemkool en aardappelen afgieten en meteen met vinaigrette van olie azijn, peper en zout wegzetten.
Daarna mengen met de uitgespoelde en drooggedepte komkommer en wat veganaise.
Garneren met stukjes artisjokkenharten uit een blik (bij gebrek aan vers), veel fijngehakte dragon en kervel, en kappertjes.
Eigenlijk moet er nog wat eiwitrijks bij, maar dat hebben we vanavond overgeslagen.
Het (officiële) recept is eigenlijk voor vleeseters met garnalen en gekookt ei ipv artisjokkenharten en kappertjes.
Misschien met wat witte bonen of kikkererwten?

Sas
Berichten: 145
Lid geworden op: za dec 07, 2013 6:36
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Sas »

Kikkererwten pizza (eigen receptje):

http://i.imgur.com/piSyTki.jpg

Heb niet zo'n best fototoestel, maar heb mijn best gedaan. :D
Assie schreef: Lekker! Wat is het doel van het pellen van de kikkererwten?
De witte schillen verteer je namelijk niet. Die gaan gisten in je lichaam, en daarmee krijg je flatulentie. Als je ze pelt heb er nauwelijks tot geen last meer van. Wist ik eerst ook niet hoor... haha! ik was de erwten in een kom met warm water, tegen elkaar wrijven en dan laten de schillen los.

Dani
Berichten: 1030
Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
Leefwijze: veganist
Locatie: Provincie Groningen
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Dani »

Martine schreef:Moeten het per se balletjes zijn? Anders zijn de couscousburgers of linzenburgers van AH misschien een optie? Of de groentesticks van Iglo?
Het zijn de pittige bonenburgers geworden :wink:
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.

Assie
Berichten: 1084
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
Leefwijze: veganist
Locatie: Vinkeveen
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Assie »

@Sas dank je. Pel je al je peulvruchten?

Ik dubbeldop alleen verse tuinbonen.

Assie
Berichten: 1084
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
Leefwijze: veganist
Locatie: Vinkeveen
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Assie »

Assie schreef:Ik heb gedroogde tuinbonen in de week gezet. Daar ga ik een pittige, stevige stoofpot mee maken vanavond.
Ik heb ze lang niet gegeten, voorheen nam ik ze mee uit Italie (fave) maar daar ben ik al een paar jaar niet geweest.
Dat werd niks gisteren, even iets makkelijks uit de diepvries gehaald.

Nu in de herkansing: heerlijk ruikend stoofpotje van (gedroogde) tuinbonen, aardappel, ui, knoflook, wortel, gerookt paprikapoeder, chilipoeder, oregano en bouillon. De laatste 7 minuten gooi ik er wat bulghur en diepvriesspinazie door. Denk dat het lekker wordt.

Ben nu vast aan het koken omdat ik zo nog weg moet, en daarna vast geen zin meer heb.

Brchj
Berichten: 394
Lid geworden op: wo jun 12, 2013 12:29
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Brchj »

Maken jullie wel eens stoofpotjes met stout bier? Ben benieuwd hoe dat een extra touch geeft aan je gerecht.
Lieve Nugget! <3
Clover

Plaats reactie