Wat eten we vandaag?
-
- Berichten: 1084
- Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Vinkeveen
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Ik heb bruine bonen in de week gezet. Heb nog veel wortels en paprika, denk stoofpotje of soep.
Re: Wat eten we vandaag?
Ik ga vandaag pilav maken (met parmesan en erwten). Niet meer gegeten sinds ik geen kaas meer eet, dus ik ben erg benieuwd of het nog net zo lekker zal zijn met gistvlokken/vegan parmesan...
Re: Wat eten we vandaag?
Mag ik me daar volledig bij aansluiten? Jee, die salade is echt super lekker.Mystique schreef: Damn, die Yuzu salade is ECHT lekker! Alleen, jammer genoeg, zo verdomde duur.


Re: Wat eten we vandaag?
Nou... Weet je wat ik zo gek vind? Ik vond 'm de eerste keer super lekker, maar ik heb 'm erna nog 3x geprobeerd en lang niet zo lekker meer. Ik moet er zelf nog wat Kikkoman aan toevoegen om het nog enigszins lekker te maken. Mijn vriend denkt er hetzelfde over, dus het ligt niet enkel aan mijn smaak. Raar toch?Luna schreef:Mag ik me daar volledig bij aansluiten? Jee, die salade is echt super lekker.Mystique schreef: Damn, die Yuzu salade is ECHT lekker! Alleen, jammer genoeg, zo verdomde duur.Koop ik vast nog wel eens vaker voor een "verwenmomentje".
-
- Berichten: 76
- Lid geworden op: do okt 04, 2012 14:47
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Amsterdam
Re: Wat eten we vandaag?
Ik heb gisteravond een vegan versie van de Franse Bourguignon gemaakt, met seitan, worteltjes en champignons en natuurlijk rode wijn, erg lekker
Voor de lunch had ik guacamole gemaakt en een wortelsalade met tahin dressing. Ik heb dit in stokbrood gestopt met wat hete saus.

Voor de lunch had ik guacamole gemaakt en een wortelsalade met tahin dressing. Ik heb dit in stokbrood gestopt met wat hete saus.
Re: Wat eten we vandaag?
Bedankt voor de tip over de Yuzu salade. Ik vind hem ook heerlijk, heb meteen een nieuw bakje ingeslagen 

Re: Wat eten we vandaag?
Heb ik 'm net gekocht om te proberen van de week...Mystique schreef:Nou... Weet je wat ik zo gek vind? Ik vond 'm de eerste keer super lekker, maar ik heb 'm erna nog 3x geprobeerd en lang niet zo lekker meer. Ik moet er zelf nog wat Kikkoman aan toevoegen om het nog enigszins lekker te maken. Mijn vriend denkt er hetzelfde over, dus het ligt niet enkel aan mijn smaak. Raar toch?Luna schreef:Mag ik me daar volledig bij aansluiten? Jee, die salade is echt super lekker.Mystique schreef: Damn, die Yuzu salade is ECHT lekker! Alleen, jammer genoeg, zo verdomde duur.Koop ik vast nog wel eens vaker voor een "verwenmomentje".
Re: Wat eten we vandaag?
Dat is inderdaad raar Mystique! Misschien omdat het nieuwe er af is?Mystique schreef:Nou... Weet je wat ik zo gek vind? Ik vond 'm de eerste keer super lekker, maar ik heb 'm erna nog 3x geprobeerd en lang niet zo lekker meer. Ik moet er zelf nog wat Kikkoman aan toevoegen om het nog enigszins lekker te maken. Mijn vriend denkt er hetzelfde over, dus het ligt niet enkel aan mijn smaak. Raar toch?

Re: Wat eten we vandaag?
Wij hadden vanavond de bean burgers van de vegan challenge, alleen dan met de kidneybonen waar ik gisteren een grote voorraad van gekookt en ingevroren heb.
Ze waren iets te zoet (verkeerde ketjap gebruikt denk ik) en wortelig maar toch wel erg more-ish
En ook een stuk goedkoper en gezonder dan de Vivera bean burgers die we tot nu toe eten. Ik ga zeker vaker burgers maken, maar eerst kunnen we nog de 6 stuks opeten die nu in de vriezer liggen.
Verder hadden we bloemkool, broccoli en aardappels met een erg lekkere vegan jus uit het boekje 500 vega gerechten. Ik vind het echt een super boekje juist vanwege de introductie, met basisrecepten, kooktijden voor bonen, hoe je zelf vegan mayo kunt maken, etc.



Verder hadden we bloemkool, broccoli en aardappels met een erg lekkere vegan jus uit het boekje 500 vega gerechten. Ik vind het echt een super boekje juist vanwege de introductie, met basisrecepten, kooktijden voor bonen, hoe je zelf vegan mayo kunt maken, etc.

-
- Berichten: 2759
- Lid geworden op: zo jul 01, 2007 15:20
- Leefwijze: part-time veganist
- Locatie: Utrecht
Re: Wat eten we vandaag?
Gister een Japans recept gemaakt uit The 30 Minute Vegan's Taste of the East: geroosterde aubergine met zwartesesamsaus, en zelf aangevuld met geroosterde pompoen, gekookte sperziebonen, zwarte rijst en tofu.
Absoluut waanzinnig!
Alles eraan was lekker. Aubergine uit de oven is heerlijk, en die zwartesesamsaus is ook echt heel lekker.
De dingen die ik erbij had gedaan, waren deels een gok, maar het bleek supergoed bij elkaar te passen, en het was ook nog eens een heel kleurrijk geheel.
Dit ga ik echt heel vaak maken.
Absoluut waanzinnig!
Alles eraan was lekker. Aubergine uit de oven is heerlijk, en die zwartesesamsaus is ook echt heel lekker.
De dingen die ik erbij had gedaan, waren deels een gok, maar het bleek supergoed bij elkaar te passen, en het was ook nog eens een heel kleurrijk geheel.
Dit ga ik echt heel vaak maken.
Re: Wat eten we vandaag?
Wow klinkt lekker Fynnya!
Ik heb niet veel meer gexperimenteerd in de keuken, tijdgebrek dus makkelijke dingen maken..
Ik heb niet veel meer gexperimenteerd in de keuken, tijdgebrek dus makkelijke dingen maken..
Lieve Nugget! <3
Clover
Clover
Re: Wat eten we vandaag?
Nou ik vond de Yuzu salade ook wel lekker, maar niet spectaculair overigens...
Re: Wat eten we vandaag?
Basilicum tofu, met groente en pasta 

Re: Wat eten we vandaag?
Ik at gemalen bloemkool met wortels, avocado en bosuitjes gerold in nori vellen en een grote kom met gestoomde spinazie ernaast.
Re: Wat eten we vandaag?
Pompoen-pastinaakpuree van Vegetus. Een zeer goddelijke uitvinding en een lichte verslaving inmiddels...
En dan nog een lekkere salade erbij..
En dan nog een lekkere salade erbij..
Re: Wat eten we vandaag?
Vandaag heel makkelijk gegeten met ingrediënten uit huis: volkoren pasta met vegan groene pesto, zongedroogde tomaten, gestoomde prei en knoflook en edelgist.makkelijk voor wanneer je geen zin of tijd hebt. 

Lieve Nugget! <3
Clover
Clover
Re: Wat eten we vandaag?
Het was niet echt een mooi ogend Valentijnsdiner zoals je ze op FB voorbij ziet komen maar het was wel heeerlijk:
tofu & tempeh knapperig gebakken in flink wat kokosolie, gestoomde broccoli en bloemkool en winterpeen, pittige pindasaus van water en zo'n blokje wat je in de toko kan kopen, en gekookte gerst.
De gerst (de ongeslepen soort van de natuurwinkel) wilden we eens proberen omdat het gezonder is dan witte rijst en niet heel duur, maar we vonden het eigenlijk ook heel lekker! Ik had een grote hoeveelheid gekookt en in porties ingevroren omdat het wel een hele dag tijd kost met 5 uur weken, 1 uur koken en 3 uur nawellen). Nu was het gewoon even in de magnetron opwarmen en klaar.
tofu & tempeh knapperig gebakken in flink wat kokosolie, gestoomde broccoli en bloemkool en winterpeen, pittige pindasaus van water en zo'n blokje wat je in de toko kan kopen, en gekookte gerst.
De gerst (de ongeslepen soort van de natuurwinkel) wilden we eens proberen omdat het gezonder is dan witte rijst en niet heel duur, maar we vonden het eigenlijk ook heel lekker! Ik had een grote hoeveelheid gekookt en in porties ingevroren omdat het wel een hele dag tijd kost met 5 uur weken, 1 uur koken en 3 uur nawellen). Nu was het gewoon even in de magnetron opwarmen en klaar.

-
- Berichten: 1084
- Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Vinkeveen
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Ik doe niet aan valentijn maar was wel blij dat na een drukke dag mijn vriend een lekker bord pasta kookte.
Re: Wat eten we vandaag?
Wat lief Assie. Ik vind koken heerlijk, maar het is ook wel eens fijn als je gewoon kan gaan zitten en opscheppen.
Wij hebben vanavond ook pasta. Denk dat ik er een vegan braadworstje bij doe en lekker veel groenten in tomatensaus.

Wij hebben vanavond ook pasta. Denk dat ik er een vegan braadworstje bij doe en lekker veel groenten in tomatensaus.
-
- Berichten: 1084
- Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Vinkeveen
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Precies, ik hou van koken maar niet 365 dagen per jaar
Vandaag eet ik een dikke soep met allerlei groenten en linzen of gele spliterwten.
Heb in ieder geval knolselderij, wortels, navets en broccoli die erin kunnen.

Vandaag eet ik een dikke soep met allerlei groenten en linzen of gele spliterwten.
Heb in ieder geval knolselderij, wortels, navets en broccoli die erin kunnen.