Ik werd uiteindelijk ziek die middag, dus kon niets eten en heb de soep niet gemaakt.
Zou gewoon een improviseer - wat heb ik in huis - soepje worden, lekker vullend.
Bijvoorbeeld: 1 el olie, 1 ui gesnipperd, 1 teen knoflook fijngesneden, 1 laurierblad, 1 el rozemarijn, 100-150 gram kleine bruine linzen (bv berglinzen), 1 liter bouillon (ik gebruik gistvrije blokjes), evt. een blik gepelde tomaten, 1/2 koolraap geschild en in blokjes, 1/2 savooienkool in dunne reepjes, verse peterselie.
Ui bakken in olie, knoflook erbij. Laurier, rozemarijn en gewassen linzen erbij.
Bouillon en evt. tomaten toevoegen en aan de kook brengen. Dertig minuten koken met deksel.
Koolraap erbij. Vijf minuten koken. Kool erbij. Nog koken tot alles gaar is. Laurier eruit, peterselie erdoor.
Evt. een deel pureren.
Klinkt best lekker
