Wat eten we vandaag?

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Morality, Martine

Plaats reactie
Marla
Berichten: 3895
Lid geworden op: vr jan 10, 2003 11:07
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Marla » do nov 13, 2008 20:47

Postelein stamppot met rode ui, rode paprika, zongedroogde tomaten, bosuitjes en pijnboompitten. Gerookte tofu erbij voor de eiwitten.

Wanda
Berichten: 1481
Lid geworden op: di dec 24, 2002 13:43
Leefwijze: veganist
Locatie: Wisconsin, U.S.A.
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Wanda » do nov 13, 2008 23:37

Bruine rijst met ui en rozijnen gekookt in vegetable broth + groente en burgers.

Sakura
Berichten: 123
Lid geworden op: ma feb 25, 2008 22:19
Leefwijze: veganist
Locatie: gent
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Sakura » do nov 13, 2008 23:42

pasta met spicy peanut butter sauce

Gebruikersavatar
Nel
Berichten: 467
Lid geworden op: di aug 08, 2006 13:23
Leefwijze: veganist
Locatie: Usquert

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Nel » vr nov 14, 2008 14:02

Patlican karniyarik (gestoofde aubergines op z'n Turks) van AH en aangepast
http://cmgtcontent.ahold.com.kpnis.nl/c ... 41_300.jpg
8 personen
Ingrediënten
4 aubergines
8 eetlepels olie

4 eetlepels olie
bakje sojagehakt
2 uien, geraspt
5 tomaten, waarvan 3 stuks fijngesneden
5 eetlepels verse peterselie blad, fijngesneden
Bereiden

Was de aubergines en snijd het steeltje eraf. Schil met een dunschiller in de lengte repen van de paarse schil af, zodat er om en om paarse en witte strepen van ca. 1 cm ontstaan.
Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergines op hoog vuur rondom bruin.
Laat ze even afkoelen op keukenpapier.
Verwarm de olie in een koekenpan, bak het sojagehakt hierin al omscheppend op hoog vuur lichtbruin. Schep de ui en de fijngesneden tomaten erbij, roer alles goed door elkaar.
Laat nog even doorbakken.
Breng het gehaktmengsel op smaak met de peterselie, zout en (versgemalen) peper.
Snijd de aubergines in de lengte doormidden.
Leg ze met het snijvlak naar boven in een braadpan.
Verdeel het gehaktmengsel over de aubergines.
Snijd de rest van de tomaten in 8 mooie plakken.
Garneer elke aubergine met een plak tomaat.
Schenk 150 ml water bij de aubergines in de pan.
Laat ze in 25-30 minuten met de deksel op de pan op laag vuur gaar worden.
Lekker met rijst en een salade van komkommer.

Peterselie kwam bij mij uit een pot.
„Solange der Mensch denkt,
dass Tiere nicht fühlen können,
müssen Tiere fühlen,
dass Menschen nicht denken können...“

Apraxia
Berichten: 1173
Lid geworden op: do nov 21, 2002 14:03
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Apraxia » vr nov 14, 2008 18:47

Mmm...dat ziet er lekker uit Nel!

Is de foodblogpolitie al in het leven geroepen...ik durf nu niets te posten :P

Vandaag at ik lasagna. Met groene en rode laagjes.
http://img90.imageshack.us/img90/1069/dsc01126ky9.jpg
Als er iemand op je pist, dan is het vast een veganist.

Marla
Berichten: 3895
Lid geworden op: vr jan 10, 2003 11:07
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Marla » za nov 15, 2008 10:10

Gisteren een feestmaal: Greek-style tomato-zucchini fritters met de mediterranean-style cashew-cucumber dip, beide uit veganomicon, Spanakopitas (driehoekjes), libanese auberginespread (heel eenvoudig, hele aubergine half uurtje in de oven leggen, daarna vruchtvlees pureren met een eetlepel olijfolie, wat tahin, citroensap, zout en peper), dolma's (niet zelf gemaakt), turkse tapenade (ook niet zelf gemaakt), olijven en turks brood.
Toe had ik tiramisu cupcakes, ook erg lekker.

Gebruikersavatar
jet
Moderator
Berichten: 3881
Lid geworden op: vr jun 08, 2007 21:52
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door jet » za nov 15, 2008 18:36

gisteren roti met kouseband:
http://i232.photobucket.com/albums/ee30 ... /roti3.jpg
dit keer iets meer mn best gedaan op de foto....
Maja, probeer maar eens kouseband netjes uit je pan op je bord te krijgen.....
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.

Annika
Berichten: 1289
Lid geworden op: wo mei 11, 2005 18:34
Leefwijze: veganist
Locatie: Wormer
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Annika » za nov 15, 2008 18:45

Ziet er lekker uit Jet!
Zou je me misschien het recept willen sturen :oops: ? Ik wil heel graag eens roti maken voor mijn ouders en zusje (en mezelf ;) )

Gebruikersavatar
jet
Moderator
Berichten: 3881
Lid geworden op: vr jun 08, 2007 21:52
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door jet » za nov 15, 2008 18:59

Die pannekoekjes heeft mn vriendje gemaakt van aardappelmeel. Hij had er wat tarwemeel doorgedaan, zodat het wat beter plakt (ik doe dat niet ivm gluten enzo). Je mengt het meel met wat komijn, teentje knoflook, zout, peper, drupje olie en water, ongeveer zoals bij 'echte' pannekoeken, maar niet zo vloeibaar. Je kneedt er een bal van die je echt helemaal plat walst met een deegroller of een lege fles. Op zacht vuur in een koekepan bakken.

Ondertussen fruite ik in de wok een uitje. De kouseband had ik even kort geblancheerd (die dingen zijn zo onhandelbaar dat het niet zo makkelijk in de pan gaar wokt). Twee tomaatjes klein snijden, en in pan gooien samen met de beetgare kouseband. Ik had er ook nog wat stukjes zoete aardappel bij in gedaan. Als de tomaat aan gort gewokt is, dan gooi ik er een aantal schepjes garam masala bij in (van de toko). Ik had er ook een schep biologische sambal, een flinke scheut ketjap, wat ketoembar (koriander), djintan (komijn), laos (galanga) in gedaan. De aardappel was in dit geval wat zacht, en bond daardoor de rest beter tot een sausje. Uiteindelijk heb ik de kouseband nog in stukjes geknipt, want ik werd gek van die lange dingen :mrgreen: Wat gewelde rozijntjes omdat ik vond dat die op moesten....
Mijn vriendje heeft in zijn versie wat meer sambal gegooid, en er nog wat cuisine bij gedaan en de groenten wat zachter gemaakt.

Soms doe ik er nog wat rijst bij, maar in dit geval was het eigenlijk wel genoeg qua hoeveelheid.

zo simpel is het eigenlijk. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen vaste hoeveelheden doe :oops: Dus hoeveel ik er precies in heb gedaan dat weet niet zo precies.....

De kouseband kwam overigens van de Jumbo. Om het aardappelmeel heb ik langer moeten zoeken. Ze verkopen hier geen Surinaamse dingen :( Daarvoor moet je naar een toko, en die is niet in de plaats waar ik werk. Bij de toko hebben ze ook voor gemixte sauzen.
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.

Annika
Berichten: 1289
Lid geworden op: wo mei 11, 2005 18:34
Leefwijze: veganist
Locatie: Wormer
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Annika » za nov 15, 2008 19:06

Dank je wel :D

Ananas
Berichten: 3353
Lid geworden op: za mar 01, 2008 20:21
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Ananas » za nov 15, 2008 19:22

Ik at Scrambled Tofu uit VWAV, met geroosterde bloemkool en 'Faux Choron Sauce' (of iets wat in de buurt van choron kwam, ben te lui om op te staan en het op te zoeken, haha), beiden uit Vegan Planet. Prima combinatie!

Gebruikersavatar
Annikka-Ayla
Berichten: 1422
Lid geworden op: do feb 28, 2008 12:10
Leefwijze: flexanist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Annikka-Ayla » zo nov 16, 2008 10:00

Vanavond maak ik aardappelpuree (gewoon van aardappelen en het vocht). Ik bak uienschijven lekker bruin en daarbij komen appelschijfjes. Nog even samen bakken en dan wat zout, peper, schepje sucanat en een scheutje water erbij. En in een andere pan bak ik kastanjechampignons. Op het bord later eerst de aardappelpuree en de andere dingen erboven op.
Een soort van 'hete bliksem' dus, alleen wordt dat door elkaar heen gestampt.
Heel eenvoudig, maar wel heel lekker. Vooral als het koud weer is, maar eigenlijk we lusten dit altijd wel :D

Apraxia
Berichten: 1173
Lid geworden op: do nov 21, 2002 14:03
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Apraxia » zo nov 16, 2008 18:38

Ik ben zo vrij geweest deze in de foodblog te zetten
Zoete aardappelkebabs, geurige rijst, mangochutney en raita:
http://img383.imageshack.us/img383/2114/dsc01139dt5.jpg
Als er iemand op je pist, dan is het vast een veganist.

Gebruikersavatar
jet
Moderator
Berichten: 3881
Lid geworden op: vr jun 08, 2007 21:52
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door jet » zo nov 16, 2008 19:17

Gisteren gegeten: Tortellini met spinazie en 'kaas'saus.
Paddo's kort wokken in pan, voor 1 persoon 600 gram spinazie erbij, en daarna de spinazie beetje afgieten. Laatste kookvocht binden met wat edelgist, en italiaanse kruiden toevoegen. Geroosterde pijnboompitjes erbij en mjummie (het ziet er alleen wat minder jummie uit op de foto):
http://i232.photobucket.com/albums/ee30 ... inazie.jpg
Of zoals mijn vriendje het noemt: babypoep, of groene drek (hij houdt niet zo van spinazie :mrgreen: )

Vandaag gegeten:
Rijst op zn Japans. Tofu'cakejes' (zo noemt de toko het) gebakken met walnoten, eekhoorntjesbrood en oesterzwammen gebakken in sesamolie. Lading paksoi-achtige groenten (ook van de toko) erbij. Rijst koken, en dan wat tahin, ume boshi, ketjap en mirrin op de bodem, en klaar is klara....
http://i232.photobucket.com/albums/ee30 ... _tahin.jpg
Beetje sesamzaadjes erover heen, dan ziet het er nog een beetje uit.... (maar het smaakt wel lekker! :mrgreen: )
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.

Apraxia
Berichten: 1173
Lid geworden op: do nov 21, 2002 14:03
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Apraxia » wo nov 19, 2008 18:24

Rijst, gebakken zoete en gewone aardappels met kerrie massala, mangochutney en aubergine in (alpro) yoghurtsaus. Oftewel: prut met prut :mrgreen:
http://img266.imageshack.us/img266/3069/dsc01172rd8.jpg
Als er iemand op je pist, dan is het vast een veganist.

Wanda
Berichten: 1481
Lid geworden op: di dec 24, 2002 13:43
Leefwijze: veganist
Locatie: Wisconsin, U.S.A.
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Wanda » wo nov 19, 2008 18:38

Heb je de kerrie massala en mangochutney zelf gemaakt?
Ziet er lekker uit!

Ananas
Berichten: 3353
Lid geworden op: za mar 01, 2008 20:21
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Ananas » wo nov 19, 2008 19:31

@ Apraxia, prut met prut, dat klinkt als wat ik ook vaak maak :lol:

Maar vandaag eet ik pizza calzone (waarbij ik iets te weinig deeg had om em helemaal dicht te klappen hihi:
http://i307.photobucket.com/albums/nn28 ... MG0813.jpg

Met nog knoflooksaus erbij. Hmmmmmm.

Apraxia
Berichten: 1173
Lid geworden op: do nov 21, 2002 14:03
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Apraxia » wo nov 19, 2008 21:45

Wanda schreef:Heb je de kerrie massala en mangochutney zelf gemaakt?
Ziet er lekker uit!
Thanx!
De kerrie massala kruidenmix heb ik niet zelf samengesteld.
De chutney is wel home made.
Als er iemand op je pist, dan is het vast een veganist.

Apraxia
Berichten: 1173
Lid geworden op: do nov 21, 2002 14:03
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Apraxia » do nov 20, 2008 19:05

Couscous met dadels, tomaat gevuld met seitangehakt en rode ui met nepkaas erop. Sla met radijsjes en balsamicochamps.
http://img99.imageshack.us/img99/555/dsc01176bp0.jpg
Als er iemand op je pist, dan is het vast een veganist.

Wanda
Berichten: 1481
Lid geworden op: di dec 24, 2002 13:43
Leefwijze: veganist
Locatie: Wisconsin, U.S.A.
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Wanda » vr nov 21, 2008 2:21

Loaf + blintzes met cream cheese/fruit vulling.
Ik koop normaal nooit cream cheese, maar had het vorig weekend voor mijn kerkklas nodig.
Ik zocht dus een receptje om de restjes op te maken.

Plaats reactie