Weet iemand waarom de taarten en cakes die ik bak steeds in het midden (en niet gelijkmatig) opbollen. Het is nogal onhandig voor het versieren namelijk . Ik heb wel eens gelezen dat het mischien helpt te bakken op een wat minder hoge temperatuur.
Vaak 180 graden. Ik gebruik allerlei soorten rijsmiddelen (natriumbicarbonaat, bakpoeder en wijnsteenbakpoeder) al naar gelang wat voor taart of cake ik ga bakken. Vaak worden de taarten die ik maak een soort van heuveltjes.
Ik doe er zoveel rijsmiddel in als er van een recept in moet. De baksels die ik maak ploffen niet in elkaar. Ze bollen vooral in het midden op en niet aan de zijkant. Ik moet maar gewoon eens gaan kijken wat er gebeurt als ik op 170 graden bak.
Het zou ook kunnen dat de warmte in de oven niet goed wordt verdeeld. Hebben de taarten en cakes die julle bakken wel een vlakke bovenkant?
Fee schreef:Het zou ook kunnen dat de warmte in de oven niet goed wordt verdeeld. Hebben de taarten en cakes die julle bakken wel een vlakke bovenkant?
De cakes zijn vaak wel wat boller. De taarten zijn plat of zijn iets hoger bij de randen.
Ik heb ook nog nooit een cake met een platte bovenkant gehad hoor...
Misschien dat het aan de zijkanten warmer wordt? (Ik zou niet weten waarom het dan in het midden hoger wordt, maar ik gok dat de vorm veel warmer wordt dan het middelste gedeelte). Heeft iemand al eens zo'n siliconenbakvorm gebruikt? Blijft een cake dan platter? (Hierbij gok ik dat siliconen niet zo warm worden als normale bakvormen...)
Weet iemand waarom de taarten en cakes die ik bak steeds in het midden (en niet gelijkmatig) opbollen. Het is nogal onhandig voor het versieren namelijk . Ik heb wel eens gelezen dat het mischien helpt te bakken op een wat minder hoge temperatuur.
Groetjes,
Fee
Als ik cake bak dan zie ik ook dat het in het midden opbolt. Maar dat is als je het omdraait toch opgelost. De bovenkant wat je ziet in de oven is in feite uiteindelijk de onderkant.
Ik hoop dat dit het antwoord is op je vraag.
Dick schreef:Als ik cake bak dan zie ik ook dat het in het midden opbolt. Maar dat is als je het omdraait toch opgelost. De bovenkant wat je ziet in de oven is in feite uiteindelijk de onderkant.
Ik krijg een vrij onstabiele onderkant als ik een cake of taart zou omdraaien.
Framboos schreef:He? SOrry, maar volgens mij snap ik niet wat je bedoelt... Draai jij je taart of cake om?!
Ik gebruik een gewone cakevorm. Als je de openkant (de onderkant dus) naar boven legt kan je er beslag in doen. Hupsakee in de oven met de open kant naar boven . Als het klaar is draai je het om en haal je de vorm van je cake. Dan ligt de bovenkant van je cake ook meteen boven. Handig he!!
Zo doe ik het.
Dick schreef:Als ik cake bak dan zie ik ook dat het in het midden opbolt. Maar dat is als je het omdraait toch opgelost. De bovenkant wat je ziet in de oven is in feite uiteindelijk de onderkant.
Ik krijg een vrij onstabiele onderkant als ik een cake of taart zou omdraaien.
Groet,
Fee
Soms wil het bij mij niet helemaal goed loskomen. Doch dat komt niet vaak voor. Ik smeer altijd wel een flinke laag margarine aan de wanden en de onderkant.
Framboos schreef:He? SOrry, maar volgens mij snap ik niet wat je bedoelt... Draai jij je taart of cake om?!
Ik gebruik een gewone cakevorm. Als je de openkant (de onderkant dus) naar boven legt kan je er beslag in doen. Hupsakee in de oven met de open kant naar boven . Als het klaar is draai je het om en haal je de vorm van je cake. Dan ligt de bovenkant van je cake ook meteen boven. Handig he!!
Zo doe ik het.
Goh, dat doe ik nou nooit! Voor mij is de openkant gewoon de bovenkant. En die bollende kant is de bovenkant van mijn cake...
Wat grappig dat sommigen dat dus blijkbaar precies andersom zien...