Tofu marineren
Tofu marineren
Tofu marineer ik altijd met ketjap en/of sojasaus en sambal. Maar voor de variatie lijkthet me lekker het een keer met iets anders te marineren. Iemand ideeën?
-
- Berichten: 1481
- Lid geworden op: di dec 24, 2002 13:43
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Wisconsin, U.S.A.
- Contacteer:
Ik doe het vaak met gistvlokken en ketchup (en soms wat sesamzaadjes en soy saus).
Ik maak ook wel eens sweet and sour tofu.
Tofu bakken met knoflook en gember en daarna sausje eroverheen van ananassap, citroensap, ketchup, soy sauce, zoetmiddel (suiker of ik gebruik ahoorsiroop) en zetmeel en wat stukjes ananas. Roeren tot de saus dik wordt.
Ik maak ook wel eens sweet and sour tofu.
Tofu bakken met knoflook en gember en daarna sausje eroverheen van ananassap, citroensap, ketchup, soy sauce, zoetmiddel (suiker of ik gebruik ahoorsiroop) en zetmeel en wat stukjes ananas. Roeren tot de saus dik wordt.
ok, ketchup kan ik wel een keer proberen (met een klein stukje, hihi, want ben niet zo dol op ketchup) en dan misschien met havermout en dan in de over voor een krokant korstje.
Maar weet niemand een andere vloeistof dan ketjap/sojasaus?! Ik wil eens een hele andere smaak.... En kruiden enzo kan wel, maar die wil ik dan graag in de saus/marinade erbij doen...
Maar weet niemand een andere vloeistof dan ketjap/sojasaus?! Ik wil eens een hele andere smaak.... En kruiden enzo kan wel, maar die wil ik dan graag in de saus/marinade erbij doen...
-
- Berichten: 1481
- Lid geworden op: di dec 24, 2002 13:43
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Wisconsin, U.S.A.
- Contacteer:
Ik doe ook wel eens pindasaus over de tofu heen.Framboos schreef:Maar weet niemand een andere vloeistof dan ketjap/sojasaus?! Ik wil eens een hele andere smaak.... En kruiden enzo kan wel, maar die wil ik dan graag in de saus/marinade erbij doen...
Pindakaas, water, sojasaus, rijstazijn, zoetstof (b.v. ahoorsiroop of suiker). Eventueel wat knoflook of gember. Bij elkaar gooien, verwarmen, roeren, klaar.
Ik gooi deze saus ook soms over rijst of pasta. Zo makkelijk te maken.
ik eet vaak aardappeltjes overgoten met citroensap,olie,eetlepel kruiden voor kruidenboter (natuurwinkel merk pyramide)uit de oven
ik kan me indenken dat deze marinade ook goed te gebruiken is voor tofu,seitan enz
ik ga het binnenkort wel met seitan proberen.
Om te marineren kan je ook de flesjes saus van Lima gebruiken(natuurwinkel) maar deze zijn ook op basis van sojasaus
ik kan me indenken dat deze marinade ook goed te gebruiken is voor tofu,seitan enz
ik ga het binnenkort wel met seitan proberen.
Om te marineren kan je ook de flesjes saus van Lima gebruiken(natuurwinkel) maar deze zijn ook op basis van sojasaus
-
- Berichten: 1481
- Lid geworden op: di dec 24, 2002 13:43
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Wisconsin, U.S.A.
- Contacteer:
Niet echt een marineersausje, maar je zou het vast ook wel over tofu heen kunnen gieten. Een van mijn lievelingssausjes is de 'Divine Cashew Mushroom Gravy'. Het is me gelukt het recept op mijn site te krijgen!
-
- Berichten: 141
- Lid geworden op: za jan 21, 2006 14:28
- Leefwijze: part-time veganist
Re: Tofu marineren
Domme vraag mijnerzijds: hoe lang moet je tofu marineren?Framboos schreef:Tofu marineer ik altijd met ketjap en/of sojasaus en sambal. Maar voor de variatie lijkthet me lekker het een keer met iets anders te marineren. Iemand idee?n?
En ik neem aan dat je dan gewoon de basistofu neemt (zo'n wit 'blok')?
Kun je het na het marineren gewoon in de koekenpan bakken?
-
- Berichten: 1481
- Lid geworden op: di dec 24, 2002 13:43
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Wisconsin, U.S.A.
- Contacteer:
Re: Tofu marineren
Geen domme vraag hoor.Wildflower schreef:Domme vraag mijnerzijds: hoe lang moet je tofu marineren?
En ik neem aan dat je dan gewoon de basistofu neemt (zo'n wit 'blok')?
Kun je het na het marineren gewoon in de koekenpan bakken?
Gewone basis tofu is goed hiervoor (zo'n wit blok inderdaad

Je kan het een paar dagen laten marineren, een nachtje, een paar uren, een uurtje, of mijn eigen favoriete methode: gewoon er overheen gieten tijdens het bakken.
Kijk gewoon wat je het lekkerst vindt en waar je het geduld voor hebt.
-
- Berichten: 141
- Lid geworden op: za jan 21, 2006 14:28
- Leefwijze: part-time veganist
Tofu marineren
Bedankt Wanda! Ik ga het zeker proberen! 

-
- Berichten: 673
- Lid geworden op: zo jun 05, 2005 13:56
- Leefwijze: flexanist
Ik vermaal de tofu met een vork in piepkleine stukjes, niet minuscuul hoor overigens, ik gooi het in een koekepan, het liefst 1 waarvan de anti-aanbaklaag versleten is, als je het een beetje aan laat bakken is het juist lekkerder vind ik, veel krokanter.
Ik gooi er dan vervolgens varkensvleeskruiden overheen( de benaming is niet juist overigens, zo heet het product wel maar ik gebruik het niet om vlees te kruiden, dus enigszins klopt de naam van het product niet omdat je er ook iets elders mee kunt bestrooien.
Iets plantaardigs bijvoorbeeld.
Daarna gooi ik er wat Magi bij, wat sambal en wat knofklook, dat laatste niet te veel want die bittere smaak heeft nogal de neiging om te overheersen, en wat groentebouillon, een halve theelepel ongeveer.
Ik gooi er dan vervolgens varkensvleeskruiden overheen( de benaming is niet juist overigens, zo heet het product wel maar ik gebruik het niet om vlees te kruiden, dus enigszins klopt de naam van het product niet omdat je er ook iets elders mee kunt bestrooien.
Iets plantaardigs bijvoorbeeld.
Daarna gooi ik er wat Magi bij, wat sambal en wat knofklook, dat laatste niet te veel want die bittere smaak heeft nogal de neiging om te overheersen, en wat groentebouillon, een halve theelepel ongeveer.
-
- Berichten: 141
- Lid geworden op: za jan 21, 2006 14:28
- Leefwijze: part-time veganist