Limburgse uienesoep

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Morality, Martine

Plaats reactie
Bieneke
Berichten: 8
Lid geworden op: zo feb 03, 2019 19:43
Leefwijze: part-time veganist

Limburgse uienesoep

Bericht door Bieneke » za feb 09, 2019 19:55

Ik ga donderdag met collega vegan koken (ik iedere dag trouwens😇) maar ik wil de limburgse uiensoep maken. Je maakt dan groenteboullion van wortel en ui. En groenteboullion blokje.

Maar daar moet je roux van maken. En dat gebeurt normaal met boter. Is er iets wat hetzelfde culinair-scheikundige effect teweeg brengt?

Ik wil ook nog droge witte wijn en kervel toevoegen: ik maak het dan met gegrild turks brood met olijfolie en knoflook. Normaal gaat er bij de traditionele uiensoep stukje stokbrood met gegrilde kaas op.

Vegan kaas ga ik nog es maken maar deze week gewoon uiensoep UITDAGING :roux

Iemand tips?

Gebruikersavatar
Mogenblue
Berichten: 292
Lid geworden op: wo okt 07, 2015 10:25
Leefwijze: flexanist
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Limburgse uienesoep

Bericht door Mogenblue » zo feb 10, 2019 17:32

Je zou het kunnen aanmaken met bloem of sojameel. Ieder meel kun je volgens mij gebruiken. Kikkererwtenmeel zou ook kunnen. Havermout kan ook nog. Net wat je het lekkerst vindt.

Voor een hartige soep is kikkererwtenmeel misschien het meest geschikt.

Om het smeuïg te maken kun je een beetje olie gebruiken, olijf, arachide, enz. Maar ook tahin. Misschien past tahin niet zo goed bij uiensoep, maar het is wel een goede smaakmaker.
Ik zou het er zo in mikken, maar ik ben ook geen kok. :mrgreen:
-Frits
Chocola en wijn, dat is het leven van een veganist...

Bieneke
Berichten: 8
Lid geworden op: zo feb 03, 2019 19:43
Leefwijze: part-time veganist

Re: Limburgse uienesoep

Bericht door Bieneke » ma feb 11, 2019 17:16

:thanks:

Ik ga denk ik binden met bloem ofzo.

Ik wil (verse) kervel gebruiken. Ik ga dit woensdag checken op de markt want in de supermarkten is het nergens vers te krijgen. Ik ga ook droge witte wijn gebruiken voor de smaak.

Moet lukken toch?

Gebruikersavatar
Mogenblue
Berichten: 292
Lid geworden op: wo okt 07, 2015 10:25
Leefwijze: flexanist
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Limburgse uienesoep

Bericht door Mogenblue » ma feb 11, 2019 18:38

Anders wil ik wel helpen met opeten hoor.

:carro:
-Frits
Chocola en wijn, dat is het leven van een veganist...

Bieneke
Berichten: 8
Lid geworden op: zo feb 03, 2019 19:43
Leefwijze: part-time veganist

Re: Limburgse uienesoep

Bericht door Bieneke » do feb 14, 2019 16:12

:thanks:

Hij was heel lekker.

Roux---> rijste-olie plus uien, bloem, ff wachten.... witte wijn (droog)

Boullion ---> kleingesneden wortel koken 1,5 liter water 3 x groenteboullion


Nadat de roux gebonden is, na ong. 15-20 min, boullion toevoegen. En de kervel💚💚💚



Mmmmmmmm

Plaats reactie