25 mei '13 Demonstratie tegen Monsanto

Plaats hier uw aankondigingen voor demonstraties, markten, optochten, enz.

Moderators: Morality, Rorrim

Plaats reactie
TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

25 mei '13 Demonstratie tegen Monsanto

Bericht door TonyJello »


TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

Re: 25 mei '13 Demonstratie tegen Monsanto

Bericht door TonyJello »

Tégen Monsanto of: Vóór gezondheid?
2013 © WantToKnow.nl/.be

Het destructieve lobbywerk van Monsanto lekt langzaam, maar heel zeker uit. Een voorbeeld werd gegeven door de Engelse kwaliteitskrant ‘The Guardian’. Uit de analyse van deze krant van meer dan 900 diplomatieke vertrouwelijke documenten, blijkt dat zelfs Amerikaanse autoriteiten lobbywerk leverden om in Europa en andere landen het verzet te breken tegen genetisch gemodificeerde zaden en gewassen..! Amerikaanse diplomaten lobbyden in Europa heel intensief om GMO-voedsel, zoals o.a. sojabonen te promoten.

Loesje, monsanto, De consumentenrechtengroepering ‘Food and Water Watch’, een Amerikaanse NGO (niet overheidsgebonden organisatie), pluisde dus meer dan 900 diplomatieke berichten uit en stuitte op een, zoals de krant het noemt, ‘zorgvuldig opgezette campagne om het verzet tegen GMO’s in Europa en andere landen te ondermijnen en te breken en hierdoor de grote Amerikaanse landbouwbedrijven te promoten’.
Deze documenten kwamen 2 jaar geleden uit de ‘Wikileaks’=onthullingen boven water en omschrijven een reeks public-relations-strategiën, die werden ontrold tijdens tientallen persconferenties en conferenties over biotechnologie en waarmee wetenschappers, media, de industrie, landbouwers en politici overtuigd moesten worden van de voordelen van GMO-producten..!
Het rapport van deze organisatie onthult een dieper inzicht in de macht van de Amerikaanse landbouw- en biotechnologie, nadat het Amerikaanse hooggerechtshof eergisteren in het voordeel van Monsanto vonniste inzake diens gepatenteerde GMO-sojabonen. Zoals je weet is Monsanto een Amerikaans chemiebedrijf, o.a. verantwoordelijk voor de productie van het verwoesting zaaiende ontbladeringsmiddel ‘Agent Orange’ in de Vietnam-oorlog.

De daden van Monsanto en haar collega's passen naadloos in dit verhaal. Monsanto's doel is niets minder dan het controlleren van de volledige voedselketen.

De daden van Monsanto en haar collega’s passen naadloos in dit verhaal. Monsanto’s doel is niets minder dan het controleren van de volledige voedselketen. Een dergelijk bedrijf met een beurswaarde van inmiddels zo’n US$ 20 miljard, mag je gerust een ‘verstikkende octopus’ noemen.
En inmiddels is dit bedrijf wereldleider in de genetische modificatie van zaden. De essentie van haar productie is het feit, dat GMO-producten gepatenteerd kunnen worden. Dat betekent dat je dus levende organismen kunt beschouwen als je eigendom. Waar dat toe leidt kun je hier lezen.. Zelfmoord van Indiase boeren, die het ‘copyright’ op de zaden van Monsanto niet meer kunnen betalen en massaal zelfmoord plegen..!
En wat patenten nog meer doen, blijkt uit het volgende voorbeeld: het Amerikaanse gerechtshof verplichtte een landbouwer in Indiana zijn nieuwe zaden rechtstreeks van Monsanto te kopen, zodat hij telkens de GMO-sojabonen van het type ‘Roundup Ready’ zou planten en geen andere sojazaden..!

De pr-inspanningen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken drongen zelfs door op wetgevend vlak. Zo bleek dat Amerikaanse diplomaten (in het buitenland!) zich verzetten tegen wetten die etiketering van GMO-voedsel zouden gaan verplichten. Wetten waartegen Monsanto zich tot het uiterste verzet. En Amerikaanse diplomaten bleken ook nog eens tegen wetten te zin, die de import van GMO-voedsel in de VS en elders zouden verbieden. Want stel je voor dat de EU zou beslissen dat GMO-producten niet geïmporteerd zouden mogen worden. De oogst van het lobby-werk..!

Het lijkt er steeds meer op dat de GMO-granaat in Monsanto's eigen toko gaat ontploffen...

Toch lijkt het er steeds meer op dat de GMO-granaat in Monsanto’s eigen toko gaat ontploffen... Als we maar vóór gezond, voedzaam en volgens het rapport van ‘Food and Water Watch’ oogstte het lobbywerk resultaten. ‘Deze bedrijfsdiplomatie (pro-Monsanto dus) kwam in de diplomatieke berichten twee maal zo vaak voor als diplomatieke inspanningen inzake voedselhulp’, zo stipt het rapport aan.. Wenonah Hauter is voorzitter van ‘Food and Water Watch’ en hij vindt het verontrustend dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zoveel moeite deed om de bio-industrie te promoten.

Dit is zijn ondersteunende commentaar op het rapport van zijn organisatie: “Ik ben vooral geschokt te zien hoeveel van die telegrams te maken hebben met het veranderen van wetgeving en reglementering in deze landen. In plaats van de klemtoon te leggen op voedselveiligheid en democratie, draaide het vaak om druk uitoefenen op buitenlandse regeringen”.
Direct onder onze neuzen worden we gemanipuleerd...

In sommige gevallen werd ook amper moeite gedaan om die diplomatieke, pro-Monsanto-druk te verdoezelen. Zo adviseerde Craig Stapleton, een vriend en voormalig zakenpartner van George W. Bush, de regering en congresleden in Washington om het verbod van Frankrijk uit 2007, om een variëteit van Monsanto’s GMO-graan te verbouwen, te counteren met ‘een lijst van doelwitten in Europa’…
“Ons team in Parijs stelt voor dat we een vergeldingslijst opstellen die pijn veroorzaakt in heel de Europese Unie want dit is een collectieve verantwoordelijkheid. We moeten ons daarnaast ook richten op de grootste schuldigen”, schreef adviseur Stapleton toen. En hij ging verder: “Die lijst moet afgemeten en op lange termijn bruikbaar zijn, want we mogen geen snelle overwinning verwachten. Vergelding zal duidelijk maken dat de huidige politiek de belangen van de EU kan schaden en kan de stemmen pro biotechnologie in Europa versterken”.
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 7046_n.jpg

Info demonstratie


TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

Re: 25 mei '13 Demonstratie tegen Monsanto

Bericht door TonyJello »

Remco Stunnenberg (Notities) op dinsdag 21 mei 2013 om 18:12 uur. schreef:
De DUIVEL named Monsanto!

Lees en huiver… En be there, aanstaande zaterdag 25 mei in Wageningen, March Against Monsanto…
...
Wellicht dat u na lezing van dit stuk ook begrijpt waarom ik de gangbare supermarkten liefst met een grote boog voorbij loop en o.a. GRUWEL van Coca Cola. Zoals u na lezing wellicht ook begrijpt dat ik vlees, vis en zuivel niet alleen laat staan omwille van dierenwelzijn (al is dat wel mijn voornaamste motief/drijfveer, immers, dieren zijn geen dingen/producten maar living souls), maar ook vanwege mijn eigen gezondheid…
...
Nogmaals: lees en huiver. En be aware! U kunt een verschil maken, een heel belangrijk verschil. Dat verschil begint in uw eigen boodschappenmandje, bij uw eigen consumptiepatroon.
...
Give Monsanto the Finger!
...
Monsanto is een Amerikaans chemiebedrijf. Het bedrijf produceert producten voor de landbouw en is wereldleider in de genetische modificatie van zaden. Zo hebben ze een octrooi op ruim 674 biotechnologische producten.
...
Monsanto werd in 1901 in St. Louis, Missouri opgericht door de Ier John Francis Queeny. Met 5000 dollar begon hij in een oud warenhuis de kunstmatige zoetstof saccharine te produceren. Het bedrijf noemde hij naar de familienaam van zijn vrouw. De eerste klant was Coca Cola. Later ging het bedrijf ook cafeïne en vanilline produceren, waarvan Coca Cola eveneens de belangrijkste afnemer werd. Monsanto is het bedrijf dat Agent Orange ontwikkelde, het ontbladeringsmiddel dat in de Vietnamoorlog werd ingezet.
...
Een van de producten van Monsanto is de herbicide glyfosaat Roundup . Veel Amerikanen kopen deze 'weedkiller' om op hun grasveld te sproeien. Roundup wordt echter ook in de landbouw gebruikt. Het bedrijf ontwikkelde genetisch gemanipuleerde zaden voor gewassen als maïs, katoen, sojaboon en koolzaad die op hun beurt tegen dit middel bestand zijn. Monsanto heeft deze Roundup Ready-zaden uiteraard gepatenteerd en doet er alles aan zijn patentrechten te beschermen. Boeren mogen de zaden na een oogst niet hergebruiken, maar moeten nieuwe zaden kopen. Het kan gebeuren dat de Roundup-Ready zaden via de wind of uitwerpselen van vogels op het land van een nietsvermoedende boer terechtgekomen: als Monsanto erachter komt, heeft deze boer een probleem. Monsanto heeft een legertje onderzoekers die erachter proberen te komen of zijn rechten worden geschonden en boerderijen, zaadverkopers en coöperaties bezoeken. Boeren in Amerika noemen deze onderzoekers de 'zaadpolitie'. Boeren en anderen die de patentrechten zouden schenden, worden voor de rechtbank gesleept. Alleen al in 2007 waren er 112 zaken, in 27 staten. Ook in Canada vinden dergelijke rechtszaken plaats, zoals de roemruchte zaak Monsanto vs Schmeiser.
...
Uit onderzoeken van de universiteiten van Nebraska en Kansas blijkt, dat genetisch gemanipuleerde soja van Monsanto in vergelijking met conventionele soja minder opbrengt dan verwacht.
Het bedrijf krijgt vanuit natuurbeschermingshoek terecht veel kritiek op zijn productmarketing. Door het grootschalig gebruik in Zuid-Amerika van de combinatie van Roundup met resistente gewassen (vooral soja als voer voor de Europese en Amerikaanse varkensmesterijen) ontstaan er grote vlakten zonder enige vorm van ander leven dan enkel de soja. Tevens wordt hierdoor op grote schaal ontbossing veroorzaakt.
...
Op basis van onderzoek naar de data van Monsanto-testen naar de veiligheid van zijn genetisch gemanipuleerde maïs, kwam de Committee of Research and Information on Genetic Engineering van de Franse universiteiten van Caen en Rouen tot de conclusie dat Monsanto-maïs nadelige effecten heeft op de gezondheid van ratten. Consumptie van de maïssoorten Mon 810, Mon 863 en NK 603 leidt onder meer tot nadelige gevolgen voor de lever, nieren en het hart van ratten. Deze maïssoorten zijn goedgekeurd door de gezondheidsautoriteiten in onder meer Europa en Amerika.
...
Monsanto probeert ook een groeihormoon voor koeien aan de man te brengen, Bovine somatotropine (rBST of rBGH). Het product heet Posilac en zou een grotere melkproductie geven. Het heeft echter nadelige effecten op de melk. De melk bevat nog meer pus, antibiotische resten en een hormoon, dat een mogelijk carcinogene werking heeft (IGF-1). Dit (natuurlijke) hormoon komt weliswaar voor in de melk van mensen en koeien, maar heeft bij niet-kinderen mogelijk een carcinogene werking bij extreme doses (onder meer borst- en prostaatkanker). Om die reden brengen in Amerika sommige melk-producenten hormoonvrije melk op de markt met de expliciete vermelding, dat de melk rBST-vrij is. Deze melk is zeer populair. Enkele grote melkproducten-conglomeraten en Monsanto hebben daarom een groep opgericht, Afact (American Farmers for the Advancement and Conservation of Technology), die lobbyt om gedaan te krijgen dat melk niet meer als 'hormoonvrij' verkocht mag worden. Haar argument is, dat de FDA het hormoon heeft goedgekeurd en dat de hormoonvrije melk indruist tegen hun recht met hun technologie winst te maken. Deze lobby-acties zijn bij consumenten niet goed gevallen, zodat wetgevers nog niet hebben ingegrepen.
...
Enkele journalisten van Fox News die over het groeihormoon en de schadelijke effecten probeerden verslag te doen, werden tegengewerkt door hun station, eigendom van Rupert Murdoch. Zij wilden onder meer aan de orde stellen, dat het groeihormoon kankerverwekkend is, alleen maar op ratten was getest in een periode van 90 dagen en dat de FDA het product goedkeurde voor het op de markt kwam. Rupert Murdoch is de eigenaar van veel tv-stations, onder meer in Florida. De tegenwerking hield verband met het mogelijke verlies aan reclame-inkomsten.
...
Een ander product van Monsanto, de rubberverzachter Etoxiquine, leidde tot een voedingsschandaal toen het in de jaren negentig werd toegepast als conservator in huisdier droogvoeders. Dit veroorzaakte gezondheidsproblemen bij de huisdieren. Een gevolg van de chemicaliën in de rubberverzachter. Etoxiquine mag niet als conserveermiddel in voor menselijke consumptie bestemd vlees gebruikt worden en wordt door de diervoederindustrie inmiddels steeds minder als conserveermiddel toegepast. In Amerika is het zowel voor menselijke als dierlijke consumptie verboden als additief.
...
Ook is Monsanto de producent van het bestrijdingsmiddel Alachloor, een middel met een carcinogene werking .
Monsanto heeft de laatste jaren ook enkele conventionele zaadproducenten opgekocht. In 2005 kocht het voor 1,4 miljard dollar Seminis. Enkele weken later kocht het de katoenzaden-onderneming Emergent genetics, voor driehonderd miljoen dollar. Halverwege 2008 nam Monsanto voor 800 miljoen dollar het prestigieuze De Ruiter Seeds uit Bergschenhoek, Nederland over. De Ruiter Seeds zou het "center of excellence" voor de beschermde teelt (onder andere tomaat, komkommer, paprika en peper) moeten worden.
...
En zo blijft deze duivel oprukken, zijn tentakels verspreiden en de markt dicteren.
...
PS:
In juni 2009 verscheen overigens ook een zeer alarmerend boek van de Franse Journaliste Marie Monique Robin over dit zeer omstreden gentech bedrijf: “De wereld volgens Monsanto”. In dit boek schrijft Marie Monique Robin aan de hand van nooit eerder verschenen documenten en getuigenissen van slachtoffers, wetenschappers en politici dat het bedrijf Monsanto heel goed weet hoe schadelijk PCB's voor mens, natuur en milieu waren en nog steeds zijn. Verder schetst ze een beeld van een machtig bedrijf dat soms onder een hoedje speelt met de Amerikaanse regering en dat producten maakt die schadelijk zijn voor mens en dier.
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 1486_n.jpg

Docu: The World According to Monsanto (FULL LENGTH)

lani
Berichten: 328
Lid geworden op: di dec 18, 2012 16:49
Leefwijze: veganist
Locatie: Omgeving Nijmegen

Re: 25 mei '13 Demonstratie tegen Monsanto

Bericht door lani »

jij ging naar Amsterdam en niet naar Wageningen toch? Want ik ga niet naar Wageningen als jij niet gaat natuurlijk :P .. er komen vast wel meer acties hiervoor, dus ik zal vast wel een volgende keer aanwezig zijn :3

TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

Re: 25 mei '13 Demonstratie tegen Monsanto

Bericht door TonyJello »

Ja, ik ga naar Amsterdam, dat is veel makkelijker en korter met openbaar vervoer bij mij vandaan.

http://static0.parool.nl/static/photo/2 ... 664759.jpg


DeVegetarische
Berichten: 212
Lid geworden op: do okt 11, 2012 17:01
Leefwijze: veganist

Re: 25 mei '13 Demonstratie tegen Monsanto

Bericht door DeVegetarische »

Ik kan niet, maar ben wel erg blij dat het er is. Vieze nazi's daaro bij Monsanto en de EU. Stelletje zotten.
Mijn naam is een beetje achterhaald :)

TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

Re: 25 mei '13 March against Monsanto

Bericht door TonyJello »


TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

VANDAAG Demonstratie tegen Monsanto

Bericht door TonyJello »

March Against Monsanto - Amsterdam, Netherlands schreef:
Lieve mensen,

Yeah eindelijk is het dan zover: zaterdag 25 mei March Against Monsanto op de Dam in Amsterdam!

Neem iedereen mee die je tegenkomt op weg naar de dam :D ♥ en spread the word via facebook en twitter (@MonsantoDam, #marchagainstmonsanto) tot het laatste moment. Zorg dat mensen komen meegenieten van ons geweldige programma op de Dam!

Programma MAMA op de Dam.
Tijden bij benadering, wijzigingen onder voorbehoud.


14.00: DJ TsedR aka Ramon

14.15: Openingswoord door Michael Kamp (presentator)

14.20: Spreker Hans Plomp (schrijver/dichter)

14.25: Spreker Tamira Combrink (groen links)

14.30: Spreker Ronald Schönberger (de groenen)

14.35: ZZP dominee Joachim

14.45: Jim Marsdon (singer/songwriter)

14.50: Spreker Flip (ASeed)

15.00: Theater Poespas (poespas posse)

15.15: Spreker Karin Soeters (NGPF, wetenschappelijk bureau PVDD)

15.25: Open Mic blokje voor sprekers uit het publiek. Sprekers krijgen 1 minuut, alleen over Monsanto, geen commercie en politiek.

15.30: Danalyze (singer/songwriter)

15.45: Ruigoord Rebels (singer/songwriters)

16.00: Inleiding mars door Michael Kamp

Lopen van de mars, begeleiders weten de route, zijn te herkennen aan een witte band en leiden de mars.
Rythms of resistance (action sambaband) begeleidt de mars

*tijdens de mars op de dam: DJtsedR, Jim Marsdon, open mic.*

Terugkomst van de mars op de Dam

16.45: Winnie & Speeezzzbeeezzz (singer/songwriters)

17.15: Theater Poespas (poespas posse)

17.30: Slotwoord

Tijdens het programma ook op de Dam!

Kinderprogramma
https://www.facebook.com/events/100109316866368/

Meditatieflashmob
https://www.facebook.com/events/370078049758791/

Global Guerilla Gardening
https://www.facebook.com/GlobalGuerrillaGardening

De Babbelbox van Volg je Maaltijd
http://www.volgjemaaltijd.nl

Met zijn allen gaan we er een prachtige kleurrijke dag van maken waarbij we ons uitspreken tegen Monsanto en gaan staan voor een levenswijze die wel duurzaam en eerlijk is!

De plaatjes van onze posters en flyers staan hieronder. Via deze WeTransfer link is alles in een keer in PDF en JPEG te downloaden: http://we.tl/PfFlBTIYH4

Op het laatste moment je kinderen nog overhalen om me te gaan naar de Dam? Laat ze deze prachtige en spannende afleveringen van Poespas Posse zien, dan zijn ze meteen enthousiast!

Deel 1 :http://www.youtube.com/watch?v=bedrvion ... ture=share
Deel 2: https://www.youtube.com/watch?v=EEwtsUuaTDo
Deel 3:http://www.youtube.com/watch?v=BYRs4Hhi ... ture=share

Dansjes wat Poespas met kids op de Dam gaat doen, K4 het leven, Groentedans vs Monsanto: http://www.youtube.com/watch?v=sxw4OxaX ... e=youtu.be

We zien jullie allemaal op de Dam om 14.00! Wij hebben er ontzettend veel zin in! De weersvoorspelling is op het moment zonnig :D Maar zelfs als het regent, vergeet niet: some people feel the rain, others just get wet ♥

Heel veel liefs,
De werkgroep MAMA
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 2847_n.jpg


TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

Re: 25 mei '13 Demonstratie tegen Monsanto

Bericht door TonyJello »


dorus
Berichten: 77
Lid geworden op: ma jun 28, 2010 19:45
Leefwijze: veganist

Re: 25 mei '13 Demonstratie tegen Monsanto

Bericht door dorus »

Het lijkt gelukt : :D

http://www.care2.com/causes/monsanto-su ... urope.html

Monsato zou stoppen met lobbyen in Europa (y)
Beter vijf minuten actie dan tien minuten medelijden.
www.thebrooke.org
www.brooke.nl

Mystique
Berichten: 970
Lid geworden op: wo jan 23, 2013 13:09
Leefwijze: veganist

Re: 25 mei '13 Demonstratie tegen Monsanto

Bericht door Mystique »

Alleen gaan ze wel nog door in Spanje en komt, helaas, ik weet niet hoeveel procent van onze groenten en fruit daar vandaan... Ze verzinnen vast genoeg andere manieren om ons te vergiftigen...

dorus
Berichten: 77
Lid geworden op: ma jun 28, 2010 19:45
Leefwijze: veganist

Re: 25 mei '13 Demonstratie tegen Monsanto

Bericht door dorus »

dat wel maar dat gelobby is nu toch al van de baan en er zijn landen die niet aan hun druk toegeven, die demonstraties zullen wel een duw in de rug geweest zijn
Beter vijf minuten actie dan tien minuten medelijden.
www.thebrooke.org
www.brooke.nl

TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

Re: 25 mei '13 Demonstratie tegen Monsanto

Bericht door TonyJello »


Plaats reactie