politieke keuze

Hebt u vragen en/of opmerkingen over de vereniging? Brand maar los!

Moderators: Martine, Rorrim

Plaats reactie
Larigoe
Berichten: 2
Lid geworden op: di dec 04, 2018 21:05

politieke keuze

Bericht door Larigoe »

Hallo,

Ik houd voor school een profielwerkstuk over veganisten en de klimaatverandering.
Ik was erg benieuwd of veganisten (of andere vormen) een bepaalde politieke stroming aanhouden. Zoals partij voor de dieren.
Ik hoor graag van u.

groeten Larigoe
Morality
Moderator
Berichten: 217
Lid geworden op: za dec 27, 2014 10:33
Leefwijze: veganist

Re: politieke keuze

Bericht door Morality »

:welcome: Larigoe,

Je zou een enquête kunnen maken. Niet iedere veganist zal dezelfde politieke voorkeuren hebben, maar bepaalde politieke voorkeuren zullen relatief wel vaker voorkomen onder veganisten (zoals het stemmen op politieke partijen die meer aandacht besteden aan dieren en het klimaat). Er zullen ook verschillen zijn tussen veganisten, vegetariërs en dergelijke. Ook zullen er verschillen zijn bij het stemmen voor de Tweede Kamer, Provinciale Staten, waterschappen, gemeenteraden en het Europees Parlement (mede doordat politieke partijen soms niet meedoen en mede doordat er bij de verschillende verkiezingen ook verschillende standpunten besproken worden). Tevens veranderen politieke voorkeuren, dus zullen veganisten mogelijk bij de eerst volgende verkiezing willen stemmen op een andere politieke partij dan zij bijvoorbeeld in 2003 deden (mogelijk waren zij toen ook nog geen veganist).
Larigoe
Berichten: 2
Lid geworden op: di dec 04, 2018 21:05

Re: politieke keuze

Bericht door Larigoe »

Super bedankt!
Dabrother
Berichten: 41
Lid geworden op: wo dec 27, 2017 23:55
Leefwijze: veganist

Re: politieke keuze

Bericht door Dabrother »

Misschien kan u wat wetenschappelijke feiten of berekeningen gebruiken hoeveel minder broeikasgassen er zouden zijn als er nergens ter wereld dieren werden gefokt voor enkel het "plezier" van de mensheid (heeft dan rechtstreeks niks met veganisten te maken). Benieuwd wat je ervan zal maken, laat maar iets weten als je klaar bent. Succes
Plantaardig vanaf 1/1/2018
Plaats reactie